România a pierdut cu 16-31 meciul cu Spania de la Campionatul Mondial de handbal feminin

Redactor:
Răzvan Stîngă
România a pierdut cu 16-31 meciul cu Spania de la Campionatul Mondial de handbal feminin
România a pierdut primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin (Grupa C); 16-31 cu Spania. La pauză, diferența a fost de 7 goluri în dezavantajul naționalei noastre, 9-16.

România a plecat la turneul final marcată de două scandaluri importante. În primă fază a fost criticată selecția, catalogată de președintele FRH (Alexandru Dedu) ca nefiind „o dezbatere de spațiul public”, pentru ca ulterior să apară problemele de dopaj de la Corona Brașov. Acestea s-au resimțit serios în meciul cu Spania, în care, teoretic și surprinzător, România era considerată favorită. Doar că lucrurile au stat în totală opoziție cu calculele hârtiei, iar tricolorele nu s-au regăsit deloc.

Diferența de valoare s-a văzut încă din primele minute, când Spania s-a distanțat ușor la 3 goluri, iar ulterior la 7 goluri, în finalul primelor 30 de minute. Atacurile României au fost previzibile, iar apărarea a fost ușor de trecut. Singurul punct solid la care naționala noastră a „mișcat” a fost poarta. Dumanska și Dedu au limitat cât au putut proporțiile scorului, dar nu a fost suficient.

Repriza secundă a continuat în aceeași linie, iar diferența a crescut odată cu minutele. Ecartul s-a mărit și la 11 goluri în minutul 48 (13-24), pentru ca la finalul celor 60 de minute scorul să arate 16-31. În repriza a doua, naționala noastră a punctat de doar 7 ori. Cea mai bună marcatoare din tabăra noastră a fost Cristina Neagu, care a marcat 6 goluri.

Următorul meci al României este programat duminică, 1 decembrie, de la ora 11:00, în compania Senegalului.

Rezultatele altor meciuri disputate în Grupa C: Muntenegru – Senegal 29-25 și Ungaria – Kazakhstan 39-15

Alte rezultate înregistrate sâmbătă la Campionatul Mondial:
Germania – Brazilia 30-24
Japonia – Argentina 24-20
Serbia – Angola 32-25
Franța – Coreea de Sud 27-29
Olanda – Slovenia 26-32
Rusia – China 26-11

 

Inchide