România – Norvegia, scor 2-2 în preliminariile EURO 2020 / Claudiu Keșeru: A fost o prestație solidă

Redactor:
Alexandru Stanila
România – Norvegia, scor 2-2 în preliminariile EURO 2020 / Claudiu Keșeru: A fost o prestație solidă
Echipa națională a României a remizat, vineri seară, pe terenul Norvegiei, scor 2-2, în preliminariile EURO 2020. Claudiu Keșeru a adus un punct naționalei lui Contra cu un gol marcat la una dintre ultimele faze ale jocului.

În prima repriză, norvegienii au avut marile ocazii, însă Ciprian Tătărușanu a intervenit excelent în fața lui Joshua King și Tarik Elyounoussi. După primele 45 de minute, scorul a fost egal, 0-0.

În minutul 56, norvegienii au deschis scorul prin Elyounoussi. Faza a plecat de la o greșeală a lui Paul Anton, care a dat mingea adversarilor după o intervenție greșită. Odegaard a făcut 2-0 în minutul 70 după un contraatac, iar partida părea să se îndrepte către o victorie a naționalei lui Lagerback.

Keșeru a adus înapoi speranțele tricolorilor prin golul din minutul 77, venit în urma unui corner, și tot atacantul lui Ludogoreț a punctat în minutul 90+2, aducând astfel un punct României.

S-a terminat 2-2, iar România a rămas pe locul 3 în grupa F de calificare la EURO 2020, cu patru puncte. Prima este Spania, cu nouă puncte, urmată de Suedia, cu șapte. Următorul joc al tricolorilor va avea loc pe 10 iunie, pe terenul Maltei.

Claudiu Keșeru: A fost o prestație solidă

Claudiu Keșeru a fost omul naționalei României în deplasarea din Norvegia, dar golul doi l-a făcut să treacă prin mari emoții. Atacantul nu știa dacă reușita este valabilă, pentru că era la limita unei poziții afară din joc.

Când l-a văzut pe central că arată mijlocul terenului, s-a gândit că va apela la VAR. „Senzație de nedescris, nici nu îmi venea să cred, am văzut arbitrul că se uita la centru, mă gândeam să nu fie VAR, erau atâtea gânduri în mintea mea. Am văzut bucuria, se vedea pe fața noastră, asta merita orice efort posibil. Mi se părea frustrant, nu eram chiar inferiori să pierdem cu 2-0. Chiar am avut ocazii în repriza a doua, puteam să înscriem”, a declarat Keșeru la Pro Tv, care a făcut o analiză a jocului naționalei din prima repriză. Echipa a fost timorată, dar și-a revenit după ce norvegienii au făcut 2-0.

Am avut caracter, acest lot are caracter și acest antrenor care conduce echipa. Am început să facem presiune, să urcăm cu mai mulți oameni în terenul advers și au venit ocaziile. Există o balanță. Nu a fost cu Suedia, uitați ca a intrat astăzi. Eu zic că, la o victorie stăteam bine, la egal, așa și așa, la înfrângere, greu, dar mai aveam șanse. Am dat dovadă de multă abnegație, de curaj, de nonșalanță. La un moment dat jucam eliberați, fără nicio greutate pe umeri. În prima repriză păream timorați. Mi s-a părut că am fost solizi, nu am mai pierdut așa multe mingi. A fost o prestație solidă, după aceea am luat acele goluri și a fost nevoie de acea energie care a venit, toți de pe bancă transmiteau această energie și a fost bine”, a completat Keșeru.

 

Inchide