• Publicat:
Sport & Mișcare

Simona Halep a câștigat primul meci din 2016

Simona Halep a câștigat primul meci din 2016
Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, marți, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 34 WTA, în prima partidă a româncei în 2016, din turul al doilea al turneului de la Sydney, în care a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng.

În timpul meciului pe care l-a câștigat într-o oră și 53 de minute, Simona Halep a cerut de două ori intervenția trainer-ului, care i-a masat glezna. Românca ar fi trebuit să participe, săptămâna trecută, la Brisbane International, dar ea a declarat forfait din cauza acelorași probleme la tendonul lui Ahile.

Halep a avut o evoluție oscilantă în primul ei meci din 2016, marcată de probleme de sănătate. Jucătoarea din Constanța a stat prea mult în defensivă, agresivitatea ei nu a fost la nivelul la care ar fi trebuit, la fel lovitura de dreapta, iar serviciul a continuat să „scârțâie”. Însă ambiția, disponibilitatea la efort și loviturile de rever în diagonală și în lung de linie au ajutat-o să depășească perioadele dificile. Din fericire, ultima impresie lăsată de Halep, marți, a fost cea cu jocul care i-a adus atâtea perfomanțe.

De partea cealaltă, Caroline Garcia i-a pus probleme Simonei Halep prin serviciu puternic, prin agresivitate și prin veniri le fileu. Însă căderea fizică din final a franțuzoiacei și imprecizia loviturilor au contribuit la succesul jucătoarei române.

Partida a început echilibrat, cu greșeli și de o parte și de cealaltă, cu românca în defensivă și franțuzoaica la conducere. Cu toate acestea, Halep a rupt ritmul în ghemul al cincilea, când a reușit un break la zero, suficient pentru a-și adjudeca setul cu 6-4, după aproape 44 de minute de joc. În pauza dintre seturi, Simona Halep i-a cerut sfatul lui Darren Cahill, care a încurajat-o și i-a corectat evoluția. Efectul nu a fost cel așteptat și Halep a avut o cădere masivă în joc, cauzată probabil și de durerile la picior. Garcia a mărit ritmul și a reușit de la scorul de 2-2 să câștiga patru ghemuri la rând și setul cu 6-2, după alte 33 de minute.

După un alt ghem câștigat la începutul setului decisiv, Carolinei Garcia nu i-a mai ieșit nimic. Simona Halep a câștigat pe serviciul adversarei la scorul de 1-1 și nu a mai cedat până la final niciun ghem, punând capăt meciului după 6-1.

Darren Cahil a mai coborât pe teren la 2-5, în setul al doilea, iar Simona Halep i s-a plâns de durerile de la picior. Trainer-ul a intervenit la finalul setului al doilea și la scorul de 2-1, în decisiv.

Favorită principală la Sydney, Halep va evolua în sferturile de finală, miercuri, nu înainte de ora 07.00, cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 11 WTA și cap de serie numărul 5.

Halep și Pliskova s-au întâlnit de două ori până în prezent și românca a câștigat de fiecare dată în două seturi: scoruri 6-4, 7-6 (4), în finala de la Dubai, de anul trecut, și 6-4, 6-4, în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, tot în 2015.

Calificarea în sferturi la competiția din categoria Premier este recompensată cu 19.660 de dolari și cu 100 de puncte WTA.

Simona Halep a mai participat o dată la acest turneu, la ediția din 2014, când a pierdut în primul tur, cu americanca Madison Keys (1-6, 4-6).

Tags:
×
Inchide