• Publicat:
Sport & Mișcare

Simona Halep a fost amendată cu 4.000 de dolari pentru gestul din semifinala de la A.O.

Simona Halep a fost amendată cu 4.000 de dolari pentru gestul din semifinala de la A.O.
Simona Halep a fost amendată de organizatorii de la Australian Open cu 4.000 de dolari, din cauza incidentului din timpul semifinalei cu Garbine Muguruza. Românca a dat de pământ cu racheta, după primul set, pe care l-a pierdut în tie-beak.

De-a lungul timpului, organizatorii turneelor WTA și a celor de Mare Șlem au mărit amenzile pentru astfel de gesturi, considerând că aduc o imagine urâtă tenisului, din perspectiva suporterilor. Simona Halep a fost eliminată în penultimul act la Australian Open, după ce a pierdut în fața lui Garbine Muguruza, cu 6(8)-7, 5-7. Ea a urcat, totuși, pe locul doi mondial în ierarhia WTA actualizată luni. Sofia Kenin, campioană la Australian Open 2020, a reușit un salt remarcabil, ajungând până pe poziția a șaptea.

Deși mai sunt câteva luni până la următorul Mare Șlem al anului, Simona Halep este principala favorită a caselor de pariuri la câștigarea turneului de la Roland Garros, în momentul de față.

Cota ei variază între 4 și 6, potrivit oddschecker.com. Următoarea în ierarhie se situează Ashleigh Barty, cu cote între 7 și 10. Pe locul 3, la egalitate, sunt Serena Williams, Bianca Andreescu și Garbine Muguruza, cu cote între 8 și 12.

Sursă FOTO: ProfiMedia Images

 

Inchide