• Publicat:
Sport & Mișcare

Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney

Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney
Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 1, a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney, fiind învinsă, vineri, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-3, de rusoaica Svetlana Kuznețova, locul 25 WTA.

Partida din semifinale a început joi, când a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru Halep, după 42 de minute. Sportiva română ar fi putut câștiga primul set, vineri, când a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Kuznețova a egalat la 5 și apoi s-a impus în tie-break-ul primului set, în care Halep nu și-a fructificat niciodată serviciul, în timp ce rusoaica a reușit o dată.

Setul al doilea a început cu trei break-uri consecutive, dintre care două i-au aparținut Simonei Halep. Cele două jucătoare și-au făcut apoi serviciul, astfel că Halep a egalat la seturi, după 6-4.

Kuznețova a fost mai agresivă și mai concentrată în setul decisiv, reușind un break în ghemul al șaselea, suficient pentru a câștiga setul și meciul după două ore și trei sferturi (timp total).

În finală, rusoiaca o va întâlni, tot vineri, pe Monica Puig, locul 94 WTA, venită din calificări, care a beneficiat de abandonul sportivei elvețiene Belinda Bencic, locul 14 WTA și cap de serie numărul 8, la scorul de 6-0 pentru jucătorea portoricană. Și această semifinală a fost întreruptă joi, la scorul de 4-0 și 15-0, continuând vineri.

Calificarea în semifinale este recompensată la turneul de categorie Premier de la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari și cu 185 de puncte WTA.

Următoarea competiție la care va participa Simona Halep este Australian Open, primul Grand Slam al anului, care va începe luni.

×
Inchide