Departamentul Sport
12.06.2018
Sport & Mișcare

Simona Halep, cu trofeul de la Roland Garros pe Arena Națională

Simona Halep a prezentat trofeul de la Roland-Garros pe Arena Națională. Reacția Gabrielei Firea, huiduită de zeci de mii de români

Când primarul general al Capitalei Gabriela Firea și-a început discursul de prezentare a Simonei, mii de oameni au huiduit-o la unison. Firea și-a dat seama că nu trebuie să prelungească momentul: „Bun venit, Simona Halep! Te rog să primești din sufletul nostru cheia orașului București și această plachetă ovațională. Îți mulțumim pentru tot ce ai făcut!”, au fost cuvintele politicianului, urmate de prima reacție a Simonei. Iată momentul în care Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, este huiduită de românii din tribunele Arenei Naționale.

„Vă mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris, vă mulțumesc foarte mult. Nu m-am așteptat la așa ceva, e un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceste performanțe au venit 100% din țara noastră. M-am antrenat și am crescut aici,” a transmis Simona, în aplauzele miilor de fani care i-au scandat numele.

La puțin timp de la acest moment, Gabriela Firea a reacționat și a scris pe Facebook: „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, spune o vorbă veche din popor!

Ultima postare pe Facebook a Gabrielei Firea, inainte de a-si sterge contul
 

Câteva minute mai târziu, exasperată de virulența comentariilor internauților, Gabriela Firea și-a suspendat contul de Facebook.

Printre cei care au venit pe Arena Națională alături de Simona Halep s-au numărat și marii sportivi Nadia Comăneci, Gică Hagi, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin. Iată înregistrarea integrală a ceremoniei organizată de Primăria Capitalei pe Arena Națională, în cinstea Simonei Halep, învingătoare la Roland Garros.

Numărul unu mondial s-a întors în România luni, în jurul orei 16.30, cu o aeronavă TAROM care a adus-o la Aeroportul Otopeni și mulți au fost surprinși când au văzut replica în miniatură a marelui trofeu de la Roland Garros.

Acordat pentru prima dată în istorie în 1979, trofeul de la Roland Garros este considerat unul dintre cele mai prestigioase din tenis, iar organizatorii competiției pariziene nu vor să riște niciodată să-l piardă. A existat o singură excepție când trofeul de 5,4 kilograme de argint masiv a ajuns la un jucător. Și s-a întâmplat pentru a marca un moment istoric, anul trecut, când Rafael Nadal a cucerit al zecelea titlu pe zgura pariziană și a primit trofeul original.

 

Inchide