• Publicat:
Sport & Mișcare

Simona Halep, eliminată de la Australian Open: ”Sunt dezamăgită”

Simona Halep, eliminată de la Australian Open: ”Sunt dezamăgită”
Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, s-a declarat dezamăgită de înfrângerea suferită, marți, în primul tur al Australian Open, în fața chinezoaicei Shuai Zhang, locul 133 WTA, dar a precizat că își propune să rămână motivată pentru competițiile următoare.

„A fost mai bună astăzi. E puternică. Eu sunt în regulă, dar dezamăgită, bineînțeles. Dar este doar o zi, doar un meci. Mâine este o nouă zi. Trebui să privesc înainte și să rămân motivată. Știți, oricine poate pierde, orcine poate câștiga. Știu asta. Trebuie doar să o iau așa cum este și să privesc înainte. Cred că nu a fost ziua mea bună, dar îi dau credit ei deoarace a jucat bine cu adevărat. A evoluat fără teamă, a lovit fiecare minge și a avut un ritm bun. Cred că am jucat prea scurt în primul set. Apoi m-a dominat pentru că a simțit foarte bine mine mingea”, a declarat Halep, potrivit presei australiene.

Românca nu a pus înfrângerea ei pe seama vreunei accidentări, ci pe o cădere din punct de vedere psihic cauzată de problemele de sănătate anterioare. „Astăzi, nu am avut dureri, nu am simțit dureri. Am avut multe probleme în această perioadă, înainte de a veni aici, așa că pot spune că sunt la un nivel scăzut din punct de vedere mental, deoarece am fost foarte bolnavă. Apoi am venit aici având din nou probleme la tendonul lui Ahile. Așa că este greu să fii pozitivă sută la sută și să încerci totul. Dar am făcut-o. Cred că am făcut tot ce am putut. A fost tot ce am putut face”, a explicat ea.

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, a fost eliminată în primul tur al Australian Open, după ce a fost învinsă, marți, cu scorul de 6-4, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 WTA, sportivă venită din calificări.

Zhang, care va împlini 27 de ani la 21 ianuarie, s-a impus într-o oră și 18 minute și a trecut în premieră în turul al doilea al unui Grand Slam, după ce a fost eliminată de fiecare dată în această fază la precedentele 14 prezențe, începând din 2008.

Simona Halep devine, astfel, favorita cel mai bine clasată care pierde în turul întâi al Australian Open, de la eșecul similar suferit, la ediția din 1979, de Virginia Ruzici, cap de serie numărul 1 atunci.

Inchide