Simona Halep, înainte de Turneul Campioanelor: „Oricine poate termina pe primul loc în acest an. Nimeni nu mai domină așa cum a făcut-o Serena”

Redactor:
Cristina Andrei
Simona Halep, înainte de Turneul Campioanelor: „Oricine poate termina pe primul loc în acest an. Nimeni nu mai domină așa cum a făcut-o Serena”
Detalii pe Gândul.

Pentru prima dată în carieră, Simona Halep intră în Turneul Campioanelor ca lider mondial. Sportiva din Constanța a urcat pe prima treaptă a podiumului WTA după ce a învins-o pe Ostapoenko în semifinale la Beijing. Într-un interviu publicat de WTA, Halep spun că acela a fost cel mai bun moment al carierei sale. Însă nu s-a putut concentra în finală și a pierdut chiar cu Garcia, jucătoare pe care o va întâlni în primul meci de la Singapore. Simona a fost repartizată în grupa roșie din care mai fac parte Wozniacki și Svitolina.

Reporter: Cum te simți să începi acest turneu ca număr 1 mondial?

Simona: Este un sentiment minunat, desigur. Sunt foarte încântată să fiu aici și să fiu numărul 1 în lume. Pot să spun că s-a schimbat ceva în interiorul meu. Sunt foarte fericită pentru ce am făcut. Dar în afară e totul normal. Nimic nu s-a schimbat. Trebuie doar să muncesc mult să păstrez asta. Dar sunt aici să mă bucur de moment și vom vedea ce se va întâmpla.

Ai avut timp să mergi acasă și să reflectezi la tot ce s-a întâmplat după Beijing, când în sfârșit ai devenit lider mondial?

Ei bine, ziua în care am câștigat cu Ostapenhko a fost de departe ce mai bună zi a mea, a fost un sentiment minunat. Dar când am mers acasă, m-am întâlnit cu toți prietenii, cu familia și apropiații și asta a fost. Am luat masa cu ei, am petrecut un pic. Dar nu am făcut o petrecere mare. Aștept să termin aici, să merg în vacanță și apoi voi face o mare petrecere.

Spui că s-a schimbat ceva în interiorul tău. Explică, ce vrei să spui?

Visul a devenit realitate. Au fost cele mai frumoase momente pe care le-am avut în cariera mea din tenis. A fost frumos. Am trăit momentul. Nu pot descrie în cuvinte ceea ce am simțit, dar este un sentiment minunat. Sunt fericită acum când intru pe teren.

Despre calificarea Carolinei Garcia la Turneul Campioanelor: N-am fost surprinsă pentru că știam că este o jucătoare foarte bună. Am jucat împotriva ei la Toronto, dacă-mi amintesc bine. A jucat foarte bine în China. De asemenea, și în finală. A jucat uimitor și a meritat să câștige trofeul. Și, bineînțeles, pentru rezultatele pe care le-a reușit în acest an, merită să fie aici. Nu pot să spun decât că sunt încântată că o voi întâlni din nou. Poate reușesc să-mi iau revanșa pentru ceea ce s-a întâmplat în China (zâmbește).

 
CITEȘTE MATERIALUL COMPLET CU SIMONA HALEP PE PROSPORT.RO
Inchide