• Publicat:
Sport & Mișcare

Simona Halep, învinsă în optimi la Wuhan – UPDATE

Simona Halep, învinsă în optimi la Wuhan – UPDATE
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 1, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5, de britanica Johanna Konta, locul 66 WTA, venită din calificări, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, după ce românca a condus cu 5-1 în decisiv.

Partida a durat două ore și 18 minute.

Simona Halep, încurajată din tribunele arenei principale de la Wuhan de mama sa, a fost surprinsă de jocul la risc, pe marginile terenului, impus de Konta. Jucătoarea născută la Sydney, în Australia, în vârstă de 24 de ani și înaltă de 1,8 metri, a servit foarte bine, mult în exteriorul terenului, apoi a trimis mingea în partea opusă. Românca a fost supusă astfel unor sprinturi constante de-a lungul liniei de fund. De asemenea, sportiva britanică a speculat serviciul slab al Simonei, cu retururi puternice, care au obligat-o pe Halep să joace departe de teren și să lovescă mingea din poziții inconfortabile.

Chiar în aceste condiții, de mobilitate redusă și fără sprijin din serviciu, jucătorea din Constanța ar fi putut tranșa victoria în favoarea ei, pentru că a condus cu 5-1 în decisiv.

Konta a câștigat pe serviciul rivalei la singura minge de break din setul I, apărută în ghemul al doilea. Break-ul a fost suficient pentru ca britanica să-și treacă pe tabelă primul set, cu 6-3, după 34 de minute. În setul al doilea, Halep a reușit primul break la 2-1 în favoarea ei, apoi s-a desprins la 4-1, însă Konta a revenit până la 4-3, cu ghemul al șaptelea câștigat pe serviciul Simonei. Halep a făcut rebreak și a închis setul tot cu 6-3, după alte 44 de minute.

Setul decisiv a lăsat impresia că Johanna Konta acuză efortul depus în cele patru meciuri disputate anterior la Wuhan, două în calificări și două pe tabloul principal, față de numai o partidă jucată de Halep. Românca a reușit un break în primul ghem și pe al doilea în ghemul al cincilea, iar scorul a ajuns la 5-1. Numărul greșelilor neforțate comise de Konta se înmulțise, astfel că victoria părea o formalitate pentru jucătoarea română. Însă Konta a luptat pentru fiecare minge și a devenit din ce în ce mai precisă pe măsură ce recupera diferența față de adversară. Unghiurile largi ale mingilor sportivei britanice au semănat neîncredere în jocul Simonei Halep, care nu a avut nici măcar o dată ocazia să închidă meciul. Crispată și fără soluții, Halep a pierdut șase ghemuri la rând și meciul totodată, după 5-7 în decisiv.

După eliminarea suferită la Guangzhou, în sferturi, în fața unei jucătoare slab clasate, Denisa Allertova, locul 74 WTA, Simona Halep s-a înclinat din nou, de data aceasta în optimile de finală ale Wuhan Open, în urma unei înfrângeri cu o sportivă din afara Top 50 WTA. Pentru Simona Halep ar trebui să urmeze participarea la turneul de la Beijing, din categoria Premier Mandatory, care începe săptămâna viitoare, înaintea finalei sezonului de la Singapore, unde are de onorat ultimul act atins anul trecut.

În faza următoare, Konta o va întâlni pe jucătoarea americană Venus Williams, locul 24 WTA, care a învins-o, miercuri, pe Carla Suarez Navarro (Spania), cap de serie numărul 7 și locul 10 WTA, scor 6-3, 6-4.

Calificarea în optimi este recompensată la Wuhan cu un premiu de 26.000 de euro și cu 105 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul doi la Wuhan.

Inchide