Cezara Paraschiv
03.07.2017
Sport & Mișcare

Tenisul i-a cucerit inima, l-a dus față în față cu Federer și l-a făcut să uite de preoție: „Îmi puneam un prosop pe spate și țineam un fel de slujbă. La 6 ani, voiam să fiu preot”

Tenisul i-a cucerit inima, l-a dus față în față cu Federer și l-a făcut să uite de preoție: „Îmi puneam un prosop pe spate și țineam un fel de slujbă. La 6 ani, voiam să fiu preot”
La doar 20 de ani, Bogdan Borza are deja o poveste stufoasă, cu momente de cotitură și clipe în care a împărțit terenul cu "greii" sportului alb, în capul listei fiind chiar Roger Federer. De la 11 ani, talentul i-a fost remarcat de Wilson și a primit contract complet pentru echipamentul de joc de la compania americană. La 14 ani, intra în vizorul IMG și semna un al doilea contract important. Pentru băiatul care parcă mereu pune puțin prea multă pasiune în ceea ce face, de la surprinzătoarea carieră pe care și-o imagina la șase ani și până la jocurile pe consolă pe care le-ar devora pur și simplu după ce toată munca de o zi pentru visul lui s-a încheiat, tenisul este totul. "Este un sport frumos, fără de care cred că nu aș putea trăi. Nu m-aș vedea făcând altceva în viață în afară de tenis - cel puțin acum așa simt".

Povestea lui Bogdan Borza este foarte la început, dar oricând poate începe așa: A fost odată „un băiat înalt, cu ochi căprui (n.r. Bogdan râde, pentru că îi vine greu să își facă singur portretul). Da, glumesc. Este un tip sufletist. Pun multe lucruri la suflet, orice părere, de la oricine. Mă pune pe gânduri tot ce se spune în jurul meu, dar știu că trebuie să schimb asta. Am început să fiu și mai muncitor în ultima vreme. Ca tenismen mă consider destul de talentat, ceea ce este un lucru bun (n.r. – zâmbește).  Momentan nu sunt un jucător de atac, dar lucrez la asta și încerc să ajung să fiu cât mai agresiv, pentru că îmi doresc să fiu un jucător care să atace cât mai mult, care să vină în față, să servească din ce în ce mai bine. Știu că asta trebuie să fac pe viitor, pentru a progresa și pentru a ajunge la un nivel cât mai ridicat”, termină prima schiță Bogdan Borza, Un lucru știe clar: „joci ca să fii cel mai bun. Eu, unul, pentru asta joc!”.

CITEȘTE CONTINUAREA ÎN PROSPORT!

Inchide