Timișoara Saracens, noua campioană a României la rugby

Redactor:
Andrei Pal
Timișoara Saracens, noua campioană a României la rugby
Timișoara Saracens, noua campioană a României la rugby

Meciul a avut loc sâmbătă, pe stadionul Național Arcul de Triumf din Capitală.

Pentru al treilea an consecutiv, finala s-a disputat între Timișoara Saracens și Știința Baia Mare și tot pentru a treia oară victoria, a aparținut „Sarazinilor”. Meciul a fost însă echilibrat, per ansamblu, cu un final în care Zimbrii din Baia Mare s-au aruncat în atac pentru a surmonta diferența de șase puncte. O eroare în tușă, la doar nici metri de butul advers, le-a zădărnicit planurile. Mai pragmatici, timișorenii au știut să gestioneze perfect avantajul avut.

Pentru echipa campioană au marcat: Jack Umaga, Tangimana Fonovai – câte un eseu, Samoa Luke – o transformare și 3 lovituri de pedeapsă. CSM Baia Mare a punctat prin Cristi Chirică, Răzvan Ailenei – câte un eseu, Taniela Maravunawasawasa – un dropgol și o transformare.

• Medaliile de bronz în acest sezon au fost cucerite de Steaua, care s-a impus cu 22-21 (6-7) în fața celor de la CSM București. Cele două echipei s-au întâlnit pentru a treia oară consecutiv în finala mică. Dacă Tigrii de la CSMB s-au impus în anterioarele două întâlniri, de data aceasta succesul le-a surâs steliștilor. Militarii s-au impus dramatic, cu un eseu marcat în ultimul minut de joc.

 

Inchide