• Publicat:
Sport & Mișcare

Turneul Campionilor: Mergea și Bopanna câștigă Grupa A, deși au fost învinși de Bolelli/Fognini

Turneul Campionilor: Mergea și Bopanna câștigă Grupa A, deși au fost învinși de Bolelli/Fognini
Turneul Campionilor: Mergea și Bopanna câștigă Grupa A, deși au fost învinși de Bolelli/Fognini

Cu prezența în penultimul act asigurată după ce au câștigat primele două meciuri în grupă, Mergea și Bopanna au început prea relaxați partida. Ei au pierdut șapte puncte la rând în startul meciului, primele patru pe serviciul lui Bopanna. Break-ul reușit le-a fost suficient italienilor pentru câștigarea primului set, cu 6-4, după 30 de minute de joc.

În continuare, Mergea și Bopanna au speculat veriga slabă din jocul adversarilor, serviciul lui Fognini, și au obținut două break-uri, punând capăt setului secund în 20 de minute, cu 6-1. Mai atenți și mai preciși în super tie-break, italienii s-au impus cu 10-5, după 61 de minute de la începutul jocului. Aceasta este prima victorie a echipei Bolelli și Fognini la Turneul Campionilor din acest an, dar ei părăsesc competiția.

În ultima partidă a Grupei A, americanii Bob și Mike Bryan vor întâlni, tot miercuri, de la ora 20.00, echipa Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia, nr. 4), într-un meci pentru stabilirea celei de-a doua echipe calificate în semifinale.

Până în prezent, Mergea și Bopanna și-au asigurat 400 de puncte ATP și un premiu total de 146.000 de dolari și vor juca, sâmbătă, în semifinalele turneului găzduit de O2 Arena din Londra.

Florin Mergea participă în premieră al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oară la finala sezonului, iar în 2012 a pierdut în ultimul act, când era în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Vineri, se vor încheia și partidele din Grupa B: Horia Tecău/Jean Julien Rojer (România/Olanda, nr. 2) – Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franța, nr. 6), de la 19.45, și Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croația/Brazilia, nr. 3) – Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici (Polonia/Serbia, nr. 7), de la ora 14.00.

În funcție de aceste rezultate, va fi cunoscut clasamentul acestei grupe. Cu două victorii obținute din două meciuri, Tecău și Rojer sunt siguri de calificarea în semifinale, însă nu și de locul pe care îl vor ocupa, 1 sau 2.

În penultimul act, vor evolua locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B și locul 1 din Grupa B cu locul 2 din Grupa A.

Inchide