• Publicat:
Sport & Mișcare

US Open | Bianca Andreescu s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală

US Open | Bianca Andreescu s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală
Jucătoarea de tenis canadiană de origine română Bianca Andreescu (15 WTA) s-a calificat, marți dimineață, în sferturile de finală ale US Open 2019, după o victorie în fața americancei Taylor Townsend (locul 93 WTA), scor 6-1, 4-6, 6-2.

Locul 15 WTA, Bianca Andreescu s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem, după ce a pierdut dramatic al doilea set în fața americancei venite din calificări Taylor Townsend, scor 6-1, 4-6, 6-2.

Ea ajunge prima jucătore de tenis de la Patricia Hy-Boulais încoace care să obțină această performanță.

Deși aproape învinsă, Townsend a salvat nu mai puțin de patru mingi de meci în ultimul set, Bianca Andreescu a închis meciul cu serviciul, 40-0 în ultimul game, și și-a fructificat astfel cea de-a cincea minge de meci.

Campioană la Rogers Cup și BNP Paribas Open, Bianca Andreescu devine prima jucătoare de tenis din Canada care ajunge în sferturile de finală de la US Open din 1992.

În sferturile de finală ale competiției, jucătoarea de tenis canadiană de origine română o va întâlni pe Elise Martens, locul 25 WTA și campioană la Qatar Total Open.

 

Inchide