• Publicat:
Sport & Mișcare

Veste bună pentru Simona Halep. După ce s-a întâmplat ieri, devine principala favorită la Beijing și Turneul Campioanelor

Veste bună pentru Simona Halep. După ce s-a întâmplat ieri, devine principala favorită la Beijing și Turneul Campioanelor
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a anunțat, joi, că nu va participa la China Open de la Beijing și nici la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este deținătoarea trofeului, astfel că Simona Halep, locul 2 WTA, devine favorită principală la ambele competiții.

„Vreau să pot juca la cel mai înalt nivel al meu cât mai mult posibil. Este o decizie dificilă pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar și de decepții. Am evoluat accidentată mare parte din timp, când nu era cotul meu, era genunchiul meu și, după un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea”, a declarat Williams, într-un comunicat, potrivit tennismagazine.fr, în care a precizat că va mai evolua la meciuri demonstrative în acest an.

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, anunțase deja că jucătoarea americană ar putea să nu mai evolueze până la finalul anului, pentru că nu mai este motivată după ce a ratat Marele Șelm, prin înfrângerea suferită în fața italiencei Roberta Vinci, în semifinalele US Open.

„Când a pierdut la Toronto (n.r. – în august), ea a fost foarte dezamăgită, dar a revenit la antrenamente a doua zi de dimineață, deoarece dorea să câștige US Open. Dar după acest an și după trei Grand Slam-uri (n.r. – câștigate în 2015), întrebarea este cât de înaltă este motivația ca să mai joace aceste turnee. Nu cred că ar trebui să joace, dacă motivația nu este cu adevărat înaltă”, a spus tehnicanul francez, pentru espnW.com.

Serena Williams era înscrisă la China Open, competiția de categorie Premier Mandatory de la Beijing, la care s-a retras în sferturi anul trecut, și era calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde s-a impus în finală în fața Simonei Halep.

Retragerea de la China Open și de la Turneul Campioanelor nu îi pune în pericol Serenei Williams locul 1 WTA pe care îl ocupă în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, având de apărat peste o mie de puncte până la finalul anului.

La China Open nu va participa nici rusoaica Maria Șarapova, locul 3 WTA cu 5.691 de puncte, care a câștigat ediția din 2014.

Inchide