Cezara Paraschiv
14.04.2018
Sport & Mișcare

Veste proastă pentru Simona Halep. Momentul de care românca se va lovi în anii următori și care i-ar putea amenința performanța în tenis

Veste proastă pentru Simona Halep. Momentul de care românca se va lovi în anii următori și care i-ar putea amenința performanța în tenis
Detalii pe Gândul.

Liderul mondial va încerca, în 2018, să își apere pentru a doua oară consecutiv titlul în capitala Spaniei, în perioada 5 – 12 mai. Simona Halep s-a impus în 2016 pe zgura de la Madrid, apoi în 2017. Ultimul meci pierdut de ‘SuperSimo’ la Madrid a venit în 2015, în fața franțuzoaicei Alize Cornet (în primul tur). În 2016, jumătate dintre locurile din sferturi au fost adjudecate de românce (Halep, Begu, Cîrstea și Țig), iar în 2017 România a avut două sfert-finaliste – Halep și Cîrstea, scrie ProSport.

„Ne place la Madrid și vom negocia pentru a ne rezolva problema de continuitate până în 2021. Vom lupta pentru a rămâne acolo, pentru că altfel va trebui să ne facem planuri de viitor într-un alt oraș – dar nouă ne place aici. Nu este un turneu politic, nu vrem să facem politică. Caja Magica ne-a făcut să fim un turneu excelent. Pentru noi, provocarea a fost aceea de a avea un turneu mixt (n.r. – WTA și ATP), fără a ne stabili limite sau măcar un obiectiv de a deveni turneu de Mare Șlem. Vrem să creștem de la an la an și să ne diferențiem față de celelalte turnee, inclusiv Roland Garros și Wimbledon – ca un turneu modern, tehnologizat – cu trei acoperișuri retractabile și care aduce inovații din mai multe puncte de vedere”, a declarat Tsobanian, potrivit Tennis World.

Caja Magica este un complex multifuncțional inaugurat în 2009, la trei ani după începerea lucrărilor de construcție. Investiția inițială s-a ridicat la 294 de milioane de euro. Ion Țiriac deține dreptul de administrare de la finalul lui 2017, cedat de Primăria Madridului pentru o perioadă de cinci ani. Miliardarul român deține și licența de organizare a turneului de la Madrid, iar ineditul trofeu realizat din rachete suprapuse îi poartă numele. Ion Țiriac a explicat că lojele de la Caja Magica sunt închiriate în avans pentru un an întreg, acolo fiind organizate evenimente diverse, de la competiții sportive la concerte, expoziții, evenimente culturale și de business.

Inchide