Veste proastă pentru Țiriac. Cum ar putea pierde milioane de euro în fiecare an

Redactor:
Alexandru Tăcină
Veste proastă pentru Țiriac. Cum ar putea pierde milioane de euro în fiecare an
Detalii pe gândul.

Înțelegerea dintre Ion Țiriac și Primăria din Madrid, care îi asigură românului 10 milioane de euro anual, a fost contestată în consilul orașului, astfel că discuțiile privind prelungirea contractului s-au împotmolit Mai mulți consilieri nu înțeleg de ce fostul tenismen încasează această sumă, în timp ce Țiriac este nedumerit la rândul său. Omul de afaceri a rămas surprins de reacția municipalității, în condițiile în care turneul generează un câștig economic pentru oraș.

„Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriți. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înțeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraș și pentru Spania. Orașul nu pierde bani, ci câștigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înțeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte”, a declarat Țiriac pentru Marca.

Perteneriatul dintre Ion ȚIriac, deținătorul licenței de categorie Masters/Premier Mandatory, și orașul Madrid va expira în anul 2021. Conform informațiilor din presa spaniolă, profitul total pe care turneul din capitala Spaniei i-l aduce lui Țiriac se ridică la 35 de milioane de dolari/an. De asemenea, oficialitățile din Madrid au de câștigat o sumă consistentă de pe urma competiției care se află în plină desfășurare la „Caja Magica”: aproximativ 200 de milioane de euro anual. (Prosport)

Inchide