Barcelona a făcut, în ultimii ani, economii de 288 de milioane de euro

Redactor:
Adrian Macarie
Barcelona a făcut, în ultimii ani, economii de 288 de milioane de euro
Cele mai mari echipe de fotbal din lume cumpără cei mai buni fotbaliști ai momentului plătind pentru ei sume exorbitante. Așa s-a ajuns ca Ronaldo să coste peste 93 de milioane de euro, iar ofertele pentru Messi să treacă de suta de milioane.

Cele mai mari echipe de fotbal din lume cumpără cei mai bunifotbaliști ai momentului plătind pentru ei sume exorbitante. Așas-a ajuns ca Ronaldo să coste peste 93 de milioane de euro, iarofertele pentru Messi să treacă de suta de milioane. Dar „granzii”nu se bazează numai pe achiziții scumpe și există în fotbaluleuropean câteva exemple de cluburi care, pentru că au investit încopii, au făcut economii de zeci și sute de milioane de euro.

În acest timp, în România, Gigi Becali, patronul echipei Steaua,crede că Academia de fotbal este o afacere prea scumpă și, dinrațiuni financiare, a dat afară jumătate din antrenori și a păstratnumai 280 de copii, dar 160 dintre ei trebuie să plătească dacă vorsă învețe fotbal la Steaua. Și toate acestea pentru ca finanțatoruldin Ghencea să facă o economie de 50.000 de euro pe lună, adică600.000 de euro pe an.

Messi și Iniesta, „diamantele” școlii de fotbalBarcelona

Revenind la echipele de top din Europa și la școlile lor defotbal, iată câteva exemple relevante. CF Barcelona, campioanaSpaniei, are în acest moment, în lot, cinci jucători cu vârste depână în 22 de ani promovați de la tineret și patru „veterani”, deasemenea proveniți de la școala de fotbal Barcelona: Iniesta, care,la 25 de ani, este estimat la prețul de 60 de milioane de euro,Xavi, cu o cotă de piață de 65 de milioane de euro, Puyol, cotat șiel la 28 de milioane precum și portarul Valdes, un jucător de 15milioane de euro.

În ceea ce-i privește pe cei cinci foarte tineri jucătoripromovați la echipa mare, aceștia sunt, în funcție de valoarea lorde piață: Messi (80 de milioane de euro, potrivit site-uluiwww.transfermarkt.de), Sergio Busquets (18 milioane), Bojan șiPedro, fiecare câte 10 milioane de euro, și Jeffren, cotat la 2milioane. La un calcul sumar, se vede că, pentru cei nouă jucători,Barcelona ar fi plătit 288 de milioane de euro, ceea ce nu s-aîntâmplat. Dimpotrivă. Dacă se decid să-l vândă pe Messi, pe carel-au adus la școala de fotbal pe când avea 13 ani, catalanii vorcâștiga, cu siguranță, cel puțin 100 de milioane de euro.

Olimpique Lyon, multiplă campioană a Franței, de șapte ori larând până sezonul trecut, când a fost detronată de Bordeaux, este oadevărată pepinieră de tineri fotbaliști. În lotul lărgit de 46 dejucători pe care îi are Lyon în acest moment, 16 dintre ei au pânăîn 23 de ani și sunt promovați de la echipele de tineret. Pentru căcei mai mulți au 18-19 ani și joacă mai mult la Olimpique Lyon B,cota lor de piață nu este foarte mare, dar Belfodil, un atacant denumai 18 ani, este estimat, deja, la 450.000 de euro, iar YannisTafer, un alt atacant, de 19 ani, valorează 950.000 de euro, cu50.000 de euro mai mult decât spun cei de la www.transfermarkt.decă merită Mihăiță Pleșan.

Bayern München, celebra echipă germană, a scos din școala defotbal în ultima vreme o serie de tineri foarte talentați care,imediat, au ajuns la o cotă de piață incredibilă. Tomas Muller esteun mijlocaș de 20 de ani și 8 milioane de euro, iar HolgerBadstuber este un fundaș de 21 de ani cu o cotă de piață de 6,5milioane de euro. Cei doi valorează împreună cât Bănel, Kapetanos,Stancu, Szekely, Cristian Tănase și Toja la un loc.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Descoperire revoluționară despre corpul uman. Așa ceva nu vei citi în cărțile de anatomie
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide