Cele mai ciudate zece sporturi din lume

Redactor:
Adrian Macarie
Cele mai ciudate zece sporturi din lume
Fotbalul, tenisul sau baschetul sunt sporturi populare în toată lumea, practicate și iubite de sute de milioane de oameni, dar există, peste tot în lume, și sporturi pe care le practică doar câteva mii de persoane.

Fotbalul, tenisul sau baschetul sunt sporturi populare în toatălumea, practicate și iubite de sute de milioane de oameni, darexistă, peste tot în lume, și sporturi pe care le practică doarcâteva mii de persoane.
Iată care ar fi, într-o ordine aleatorie, cele mai ciudate 10sporturi din lume.

1. Șah-box. O combinație interesantă între”sportul minții” și violența boxului, cu câteva reguli simple: sejoacă cel mult 11 reprize, alternativ; se începe cu 4 minute deșah, urmate de două de box, iar meciul se termină cu un șah-mat saucu un KO.

2. Polo cu elefanți – se joacă după aceleașireguli ca la polo cu cai, cu două mici diferențe: terenul este maiscurt, iar pe elefant sunt doi jucători, unul fiind ocupat exclusivcu strunirea elefantului.

3. Curse cu patul – originară dinKnaresborough, o localitate din Marea Britanie, cursa se desfășoarăîncă din 1965 și este una foarte populară. Participanții au voie săse înscrie în cursa de 3 km numai în echipe de câte 6+1, cei șaseocupându-se de împingerea patului în care stă cel de-alșaptelea.

4. Săritura peste canal – un sport foartepopular în Olanda, competițiile având loc în ziua de 22 august,ziua națională a Olandei. Un amestec între săritura cu prăjina șicățăratul pe sfoară de la ora de gimnastică. Concurenții aleargăpână la canal, se împing într-o prăjină, după care încearcă să secațere pe ea cât mai sus înainte ca aceasta să cadă în cealaltăparte a canalului. Există chiar și recorduri mondiale.

5. Fotbal în mlaștină – așa cum o arată șinumele, este vorba despre un meci de fotbal jucat în mocirlă.Terenul este mai mic, 60 m lungime și 35 m lățime, dar și altereguli sunt schimbate. Se joacă în două reprize de câte 13 minute,echipele au câte 6 oameni pe teren, 12 în total, iar schimbările sefac nelimitat. Jucătorii nu au voie să-și schimbe ghetele în timpulmeciului și nu există ofsaid. Foarte popular în Finlanda, țara luide origine.

6. Bossaball – o combinație între volei, fotbalpe plajă, gimnastică la trambulină și capoeira, arte marțialebraziliene. Inventat în Belgia, se joacă între două echipe de 3, 4sau 5 jucători, cu reguli destul de precise.

7. Hochei subacvatic – destul de popular, acestsport se joacă între două echipe a câte 6 jucători, pe fundul uneipiscine, cu un puc de hochei mai greu decât cel obișnuit, deaproximativ 1,3 kilograme. Jucătorii sunt echipați cu crose de câte30 cm și au voie să iasă la suprafață ca să respire.

8. Sepak Takraw – volei cu picioarele. Un sportextrem de spectaculos dar care necesită o pregătire totală. Ocombinație între volei, fotbal și gimnastică, foarte popular înAsia. Se joacă pe un teren similar cu cel de badminton, darjucătorii nu au voie să puncteze cu mâna ci doar cu lovituri depicior sau de cap.

9. Demolition Derby – ideea acestui sport estesimplă: ultima mașină care stă pe roțile ei câștigă. Foartepopulare în SUA aceste curse de mașini au loc cu sutele în fiecarean, un fel de „programul rabla” în versiunea americană.

10. Cursa rățuștelor – zeci de mii de rățuștede cauciuc participă, în fiecare an, la o populară cursă găzduităde Râul Singapore și organizată în scopuri caritabile.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român de la New York. Responsabil de cel mai mare proiect american...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide