Investiție ciudată a FRT: 150.000 de euro, tribune de 3.000 de locuri pentru un singur meci, România-Ecuador

Redactor:
Adrian Macarie
Investiție ciudată a FRT: 150.000 de euro, tribune de 3.000 de locuri pentru un singur meci, România-Ecuador
Între 17 și 19 septembrie 2010, România întâlnește Ecuadorul în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Întâlnirea se va disputa pe un teren improvizat, ridicat pe ultima sută de metri în cadrul Centrului Național de Tenis din zona Complexului Sportiv "Lia Manoliu".

Între 17 și 19 septembrie 2010, România întâlnește Ecuadorul înbarajul pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.Întâlnirea se va disputa pe un teren improvizat, ridicat pe ultimasută de metri în cadrul Centrului Național de Tenis din zonaComplexului Sportiv „Lia Manoliu”. Aceasta este decizia luată decei care conduc în acest moment Federația Română de Tenis,respectiv președinta Ruxandra Dragomir și directorul general SilviuMatei. Inițial, meciul ar fi trebuit să de desfășoare la „ZoneArena”, dar după ce Primăria sectorului 1 a decis să închidăaceastă locație, FRT a venit cu această variantă.

Costuri de 150.000 de euro

Una foarte scumpă, pentru care federația va scoate din buget o sumăcuprinsă între 130.000 și 150.000 de euro. De ce? Ne explică domnulMatei.”După cum știți noi am vrut să organizăm meciul la ZoneArena, dar pentru că a fost închisă ne-am văzut obligați sărecurgem la această variantă”. Acesta va fi, însă, primul meci deCupa Davis organizat în această locație, și nu la Arenele BNR,locul obișnuit al echipei României. Motivul invocat, unul pueril:”era o problemă de branding. Sponorii ITF și cei ai turneului de laBucurești se băteau cap în cap, iar ITF-ul este foarte atent lasponsorii lui”. Explicația aceasta este însă contrazisă deorganizatorii Open România.

„Nu este adevărat”, spune Cosmin Hodor, din ComitetulOrganizator al turneului, „ba dimpotrivă. Când am auzit că nu semai poate organiza meciul la Zone Arena chiar noi le-am propus cameciul să se organizeze la Arenele BNR, dar n-au fost interesați.Domnul Matei spune că era o problemă de branding, o problemă legatăde sponsori, dar este falsă. Noi am fost de acord că le oferimarena centrală, vestiarele aferente ei și am acceptat ca pânăduminică seară, după ce se termină meciul de Cupa Davis, terenul săfie branduit cu sponsorii Cupei Davis, urmând ca în noapte deduminică spre luni, pe cheltuială noastră, să înlocuim reclamele cucele ale turneului Open România. Chiar le-am propus ca în cele treizile să se vândă bilete doar pentru Cupa Davis, urmând ca noi să nucerem nimic pentru meciurile din calificări. Impresia mea e însă căei nu au dorit de la început ca meciul să se desfășoare la AreneleBNR, poate și pentru că nu vor să colaboreze cu noi. De altfel, lameciul precedent au pus o condiție cel puțin bizară în contract. Auspus că acceptă ca meciul să se joace acolo doar dacă nu vor fiobligați ca pentru organizarea lui să colaboreze cu mine și cudomnul Hărădău. Pentru niște orgolii mărunte sunt gata să sacrificeechipa de Cupa Davis a României”, mai spune Cosmin Hodor, ideeconfirmată și de Silviu Matei:”În plus, ne-ar fi fost foarte greusă organizăm meciul la Arenele BNR pentru că ar fi trebuit sălucrăm cu domnii Hărădău și Hodor, care fac parte din vecheaconducere, și nu cred că era posibilă o colaborare”.

Arena din Brașov, ignorată de conducerea FRT

Și dacă nu a dorit, sau nu a putut, să organizeze meciul la AreneleBNR, Federația Română de Tenis avea alte variante, cu siguranță maiieftine, prin care ar fi făcut economii de zeci de mii de euro labuget: Sibiu, Constanța sau Brașov. „La Sibiu sigur nu se putea,pentru că băieții au decis să joace pe zgură, și să amenajezi unteren de zgură în sală ar fi costat mult. La Idu, la Constanța,erau câteva probleme tehnice: nu erau locuri suficiente în tribune,și ar fi trebuit să suplimentăm numărul lor, iar terenul de teniseste prea scurt și nu ar fi fost acceptat de ITF. La Brașov, sincersă fiu, nu am mai fost de la 16 ani, dar nu cred că se puteaorganiza acolo. Apoi, să fim serioși, cel mai bine este săorganizăm meciul la noi acasă, unde nu depindem de nimeni”.

Dar, ce uită Silviu Matei este că meciul organizat „acasă”,adică la Centrul Național, costă federația 150.000 de euro, banicare vin de la bugetul de stat, iar investiția aceasta este făcutăpentru un singur meci. „O să vedeți după meci că vor rămâne multelucruri pentru Centrul Național”, mai explică Silviu Matei carerecunoaște, însă, că pentru a organiza meciul cu Ecuador, „vomstrica opt terenuri pentru a ridica tribunele și un terencentral”.

Dacă și-ar fi dorit cu adevărat ca meciul să fie organizat laArenele BNR, FRT ar fi făcut o economie de cel puțin 40.000 deeuro, cum recunoaște același Silviu Matei. „Să organizezi meciul laBNR ne costa 80-90.000 de euro”, spune directorul general al FRT,”dar nu cred că ITF-ul accepta”. El este contrazis, însă, deDumitru Hărădău, fostul președinte al Federației Române de Tenis.”Cu un telefon la Ricci Bitti, președintele ITF, se putea rezolvaorice problemă. Puteam să-l sun eu, dacă mi se cerea, putea să-lsune Țiriac, pentru că este vorba despre binele tenisului românesc,dar cei care conduc acum federația nu au dorit asta. Cei de la ITFștiu foarte bine situația noastră, ne-au acordat de atâtea oriderogări, așa că nu era nici o problemă. Cred, însă, că cei de lafederație au alte interese”.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide