8 ȘTIRI DE LA 8. Ludovic Orban: „Va fi nevoie de cel puţin o zi pentru dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare”

8 ȘTIRI DE LA 8. Ludovic Orban: „Va fi nevoie de cel puţin o zi pentru dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare”
Orban „i-a mustrat” pe românii care nu au mers la vot: În viitor să considerați alegerile extrem de importante!
Publicat: 19/09/2020, 07:53
Actualizat: 06/04/2021, 15:51

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri seara, într-o conferință de presă la Reghin, că după alegerile locale va fi nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare.

„Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Marcel Ciolacu, despre alegerile locale: „Prezența la vot ar putea fi în jur de 40 la sută. Nu este un apetit la români în acest moment politica”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit, la Antena 3, despre decalajul care apare între prioritățile cetățenilor și cele ale politicienilor. Liderul social-democraților, spune, în același timp că românii sunt îngrijorați de situația școlilor și de criza economică creată de pandemie de COVID-19.

Noi restricţii în Grecia, după o creştere majoră a cazurilor de infectare cu Covid-19

Autoritățile din Grecia a decis introducerea de noi restricții, pe fondul creșterii semnificative a numărului de infectări cu noul coronavirus. Autorităţile elene au raportat 339 de noi infecţii, vineri, după 359 înregistrate joi, cu jumătate din cazuri în zona metropolitană a Atenei, Attica, unde locuieşte aproximativ o treime din populaţia ţării.

Ce se întâmplă la alegerile locale, dacă Sistemul informatic semnalează că un alegător a mai votat o dată în aceeaşi zi. BEC a stabilit procedura

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, vineri, procedura care va fi urmată la alegerile locale în cazul în care Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot (SIMPV) şi de prevenire a votului ilegal va semnala că o persoană a mai votat o dată în aceeaşi zi.

Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan în cazul Mitrache, a fost demis

Fostul jurnalist Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan când acesta ar fi intervenit în cazul demolării unui restaurant al omului de afaceri Mihai Mitrache, a fost demis, au declarat surse din Primăria Sectorului 4. Potrivit surselor citate, modalitatea în care Cristian Zărescu a obținut și difuzat această înregistrare a dus la răcirea accentuată a relațiilor cu Daniel Băluță, actualul edil al Sectorului 4, care s-a trezit pus în situația de a fi bănuit că ar fi putut iniția un scandal „neonorabil” în plină campanie electorală.

Un virusolog avertizează: Iarna nu va fi uşoară! Nu scăpăm aşa repede de măști

Un virusolog german, care a făcut parte din echipa care a dezvoltat primul test de coronavirus la nivel mondial, susține că iarna din acest an va fi una grea, în contextul pandemiei de coronavirus.

Christian Drosten susține că „este foarte greu să facem prognoze globale” în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, potrivit dw.com.

Tăriceanu, despre mijloacele de transport în comun: Se dezinfectează o dată pe zi!

Călin Popescu Tăriceanu susține într-o postare pe Facebook faptul că mijloacele de transport în comun din București sunt dezinfectate o singură dată pe zi, deși sute de călători le folosesc zilnic. Din această cauză, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 va crește foarte mult, potrivit liderului ALDE.

Situația școlilor din România se schimbă de la o zi la alta!

Situația școlilor din România se schimbă de la o zi la alta. De ieri până azi 12 unități de învățământ au trecut la scenariul roșu, care presupune participarea la cursuri exclusiv în online.

Dacă ieri erau 300 de unități de învățământ încadrate în scenariul roșu, astăzi Ministerul Educației a raportat un număr de 312 unități care sunt închise cursurilor față-în-față.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?