CAMERA DEPUTAȚILOR dezbate şi votează joi proiectul PSD privind amânarea plăţii ratelor bancare

Redactor:
Gandul
CAMERA DEPUTAȚILOR dezbate şi votează joi proiectul PSD privind amânarea plăţii ratelor bancare
CAMERA DEPUTAȚILOR dezbate şi votează joi proiectul PSD privind amânarea plăţii ratelor bancare | Sursă Foto: Mediafax Foto

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis că proiectul PSD care prevede amânarea plății ratelor bancare până la sfârşitul anului va intra, joi, la vot final, în plen. Prin poriectul propus, social-democraţii susțin că au vrut să „corecteze prevederile Ordonanţei Guvernului PNL”, anunță Mediafax.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit că proiectul PSD privind suspendarea plăţii ratelor bancare va fi dezbătut și votat joi în plen. Proiectul de lege a fost adoptat marți de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.

Social-democraţii susţin că proiectul lor „corectează prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Orban care menţine ”.

Astfel, PSD susține suspendarea rambursării ratelor scadente, dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, prin prelungirea corespunzătoare a maturităţii creditului.

Debitorii vor avea posibilitatea de a trimite solicitările prin email ori prin poştă.

O măsură asemănătoare a luat deja Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată în şedinţa de luni.

„Dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit şi reprezintă o creanţă distinctă şi independentă în raport cu celelalte obligaţii izvorâte din contractul de credit. La această creanţă dobânda este de 0% şi plata de către debitor a acestei creanţe se va face eşalonat în 60 de rate lunare egale începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de amânare”, a declarat ministrul Finanţelor, după şedinţa de Guvern de luni.

Inchide