CORONAVIRUS. Un patolog a găsit cheaguri de sânge în „aproape fiecare organ” în timpul autopsiilor la pacienții cu Covid-19

Redactor:
Radu Cristian
CORONAVIRUS. Un patolog a găsit cheaguri de sânge în „aproape fiecare organ” în timpul autopsiilor la pacienții cu Covid-19
Descoperirea medicilor: Cum afectează Covid-19 organismul în funcție de tipul de sânge Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Autopsiile persoanelor care au murit din cauza coronavirusului ajută medicii să înțeleagă cum afectează boala organismul uman. Una dintre cele mai remarcabile descoperiri este legată de coagularea sângelui, spune un patolog, relatează CNN.

Dr. Amy Rapkiewicz spune că gradul în care unii pacienți cu Covid-19 dezvoltă probleme de coagulare a sângelui este „dramatic”

Unii pacienți cu Covid-19 sunt pasibili pentru a dezvolta probleme de coagulare a sângelui, dar gradul și măsura în care se întâmplă acest lucru a fost descris drept „dramatic” de către Rapkiewicz.

În primele etape ale pandemiei, clinicienii au observat o mulțime de cazuri de coagulare a sângelui „în trasee și diferite vase mari”, a spus ea.

Coagularea, întâlnită în toate vasele organismului

„Ceea ce am văzut la autopsie a fost un fel de extindere a acestui lucru”, a spus medicul. „Coagularea nu a fost numai în vasele mari, ci și în vasele mai mici.

„Și acest lucru a fost dramatic, pentru că, deși ne-am fi așteptat la plămâni, l-am găsit în aproape fiecare organ pe care l-am analizat în studiul nostru de autopsie”, a spus aceasta. Studiul lui Rapkiewicz a fost publicat la sfârșitul lunii iunie în jurnalul The Lancet EClinicalMedicine.

Autopsiile au arătat, de asemenea, ceva neobișnuit în privința megacariocitelor sau a celulelor mari ale măduvei osoase. De obicei, nu circulă în afara oaselor și a plămânilor, a spus Rapkiewicz.

„I-am găsit în inimă și rinichi, ficat și alte organe”, a spus medicul. „În special în inimă, megacariocitele produc ceva numit trombocite care sunt implicate intim în coagularea sângelui”.

Cercetătorii speră să descopere modul în care aceste celule influențează coagularea vaselor mici în Covid-19, a mai declarat aceasta.

Patologii au fost surprinși de ceva ce nu au putut identifica.

În timpul etapelor timpurii ale pandemiei, medicii au crezut că virusul va provoca inflamații la inimile cu miocardită, a spus ea, dar autopsiile au descoperit un incident foarte mic de miocardită, a completat Dr. Rapkiewicz.

Inchide