Liderul clanului Corduneanu, mărturie despre lunile petrecute în spatele gratiilor: „În pușcărie e foarte greu, cei slabi de înger sau cei fără recomandare au viață grea”

Redactor:
Maria Stoica
Liderul clanului Corduneanu, mărturie despre lunile petrecute în spatele gratiilor: „În pușcărie e foarte greu, cei slabi de înger sau cei fără recomandare au viață grea”
Liderul clanului Corduneanu, mărturie despre lunile petrecute în spatele gratiilor: „În pușcărie e foarte greu, cei slabi de înger sau cei fără recomandare au viață grea”. Foto; Facebook

Liderul clanului Corduneanu, Costel, ieși recent din spate gratiilor, a vorbi, într-un interviu pentru BZI, despre perioada pe care a petrecut-o în închisoare. Acesta a afirmat că nu este șeful niciunui clan, susținând că este doar fratele mai mare: „În pușcărie e foarte greu, cei slabi de înger sau cei fără recomandare au viață grea”.

Costel Corduneanu a fost eliberat zilele trecute din penitenciar, după ce a stat închis câteva luni. Acesta spune că își asumă tot ce face și nu se ferește de trecut, dar, în același timp, susține că a ajuns la vârsta la care vrea să își supravegheze copii și să aibă grijă de nepoți.

Cordureanu: ”Vreau să am grijă de copii și nepoți”

Am ieșit din pușcărie unde am stat 23 din 24 de ore în celulă. Stare mea de sănătate nu mi-a permis să ies mai mult la activități. A fost o perioadă grea. La pușcărie nu este ușor. Pentru cei slabi de înger sau pentru cei care intră fără o recomandare e foarte greu. Eu nu mă plâng de pușcărie, a trecut. Vreau în schimb să nu mai ajung acolo. Am 50 de ani, vreau să am grijă de copii, de nepoți. Nu mai vreau să am probleme cu legea”, a spus Costel Corduneanu în interviul pentru BZI.

Codreanu: ”Nu am spus niciodată că nu am greșit”

Costel Corduneanu a spus, în nenumărate rânduri, că nu i s-a făcut dreptate, însă mărturisește că și-a recunoscut mereu greșilele.

„Eu nu am spus niciodată că nu am greșit. Mi-am recunoscut greșelile. Am vrut să fiu judecat pe drept. Am stat închis, iar după ce m-am eliberat, s-a demonstrat că fapta pentru care am stat închis nu există. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am fost judecat pentru numele meu, pentru Corduneanu, nu pentru faptă”, a completat Costel Corduneanu.

Costel Corduneanu a mers la sediul Inspectoratului de Poliție Iași pentru a se preda, pe 30 ianuarie 2020. Acesta a fost încarcerat până pe 17 septembrie 2020, stând în penitenciar timp de 7 luni și jumătate. La sfârșitul lunii ianuarie, Costel Corduneanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu executare. În ultimele luni, acesta a formulat mai multe cereri de liberare condiționată, cele mai multe fiind respinse de instanțele din Cluj și Mehedinți. Cu toate acestea,  în urmă cu trei zile, Tribunalul Mureș a admis contestația făcută de Costel Corduneanu.

Motivul pentru care interlopii preiau numele soției după căsătorie

După căsătorie, mulți interlopi își schimbă numele de familie, sperând, astfel, că pot păcăli organele statului și, astfel, să scape de închisoare. Polițiștii spun, însă, că practica nu îi ajută mai deloc pentru că în baza de date se observă imediat schimbarea numelui după ce este introdus CNP-ul celui căutat.

Nu doar interlopii au apelat la această metodă, ci și diverși oamenii de afaceri. Spre exemplu, Dinel Staicu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor (BIR), a preluat numele soției, figurând drept Dinel Nuțu, iar o bună perioadă autoritățile nu au reușit să-l prindă.

EXCLUSIV | Buget incredibil de mare pentru o echipă din România pentru a visa la...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Video. Morții de Covid, ținuți în saci în subsolul unui spital. Autoritățile spun că rudele...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Cum a apărut Elena Udrea în parc, alături de fetița ei. Nu ai mai văzut-o...
Cel mai toxic produs pe care toți românii îl cumpără din magazine. Atenție maximă
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide