• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

IMAGINI TULBURĂTOARE. O famile își ia rămas bun de la un membru, băgat cu un sicriu în camionul de armată

Italia este copleșită de evoluția pandemiei coronavirus. Cei aproape 7.000 de morți au dus industria de pompe funebre aproape de colaps. Firmele au rămas fără sicrie, iar crematoriile sunt pline. În nordul Italiei sunt incinerate aproape două cadavre pe oră. În localitatea San Pietro a fost surpins un moment impresionant, atunci când o familie și-a luat rămas bun de la un membru, băgat cu un sicriu în camionul armatei.

Conform a1ro, personalul militar și medical din cadrul armatei, alături de carabinieri, transportă sicriele morților de coronavirus în camioane. Instituțiile abilitate să gestioneze situația fără precedent par că și-ar fi epuizat resursele, iar sistemul medical este la saturație.

Un băiețel ținut în brațe de tatăl său face cu mâna. În față curții, un camion al armatei e plin de sicrie. Scenele surprinse în localitatea San Pietro frizează dramatismul, acestea putând fi întâlnite în multe alte localități din Italia.

Italia, doborâtă de coroanvirus. Sub cele patru scânduri ale sicrielor sunt părinți, bunici și oameni dragi Roberta Caprin, responsabilă la Generali Bergamasca, cea mai mare agenţie funerară din provincie, a povestit pentru o publicație italiană despre dificultatea și durerea de a lucra la Bergamo în ultimele săptămâni, cu numărul de decese care nu se mai oprește.

„Nimeni nu și-ar fi imaginat așa ceva. O familie mi-a cerut să merg sub balconul lor, pentru că sunt în carantină și să le duc sicriul cu persoana dragă decedată, pentru a-și lua rămas bun. Nu sunt doar numere sub acele „patru scânduri”, sunt părinți, bunici, frați, oameni pe care familia nu i-a mai văzut de când au fost luați de medici la spital. Și pe care nu îi vor mai vedea niciodată”, a mai declarat aceasta.

Camioanele armatei continuă să care sicriele la crematorii din alte regiuni.

„Am avut 330 de morţi aici în oraş. În biserica cimitirului există 112 sicrie care aşteaptă îngroparea. Facem o înmormântare la fiecare jumătate de oră şi redirecţionăm morţii către crematoriile din Emilia Romagna”, explică consilierul pentru serviciile de la cimitirul din Bergamo, Giacomo Angeloni.

„Numărul morților de Covid19 în Italia se apropie de 7.000. Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns marţi la 6.820, crescând cu 743 în ultimele 24 de ore, astfel că se infirmă tendinţa scăderii acestuia de la o zi la alta remarcată în ultimele două zile”, a declarat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli.

 

Sursă Foto: Profimedia

Inchide