PANDEMIE. Un al doilea angajat al Penitenciarului Mărgineni a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Redactor:
Radu Cristian
PANDEMIE. Un al doilea angajat al Penitenciarului Mărgineni a fost testat pozitiv cu noul coronavirus
Angajat al Penitenciarului Găești, infectat cu noul coronavirus

Un al doilea angajat al Penitenciarului Mărgineni a fost testat pozitiv vineri, 10 iulie, cu noul coronavirus, transmite instituția printr-un comunicat de presă.

Cei doi angajați, depistați pozitiv în două zile consecutive

„Vă informăm că, astăzi, 10.07.2020, un al doilea angajat al Penitenciarului Mărgineni a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. Simptomatologia specifică COVID-19 a debutat ulterior ultimei prezentări la unitate.

În continuare, administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem. Până la acest moment, cu excepția celor două cazuri de angajați confirmați COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Mărgineni”, transmite instituția.

Un alt angajat al Penitenciarului Mărgineni a fost confirmat cu noul coronavirus joi, conform reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Agentul depistat joi era asimptomatic.

Potrivit comunicatului ANP transmis joi, angajatul Penitenciarului Mărgineni a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Bărbatul lucra în sectorul medical, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție.

ANP arată că polițistul de penitenciare este asimptomatic, iar ultima dată a fost la unitate în data de 26 iunie.

Nereguli la un alt penitenciar

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, miercuri, că directorul adjunct al Penitenciarului Jilava a fost demis,. Demiterea acestuia vine în urma constatării unor deficienţe.

„Ca urmare a aspectelor constatate cu ocazia verificărilor întreprinse în perioada 04-05.07.2020, pe linia respectării, potrivit competenţelor, a prevederilor cuprinse în Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă, începând cu data prezentei, s-a dispus încetarea împuternicirii directorului adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar din cadrul Penitenciarului Bucureşti Jilava”, a transmis, miercuri, ANP.

Reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor continuă verificările la nivelul acestei unităţi, în vederea identificării tuturor vulnerabilităţilor asociate actualului context.

ANP. Controale în 26 de penitenciare pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, vineri, că a dispus verificări în 26 de penitenciare din ţară cu privire la respectarea măsurilor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al ANP, controalele s-au desfășurat sâmbătă şi duminică.

Pentru asigurarea unui management funcţional pe linia implementării măsurilor de prevenţie impuse de răspândirea virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru identificarea unor potenţiale vulnerabilităţi şi remedierea lor, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări, în intervalul 04-05.07.2020, în 26 de unităţi subordonate”, se arată în comunicat.

Verificările vizează aplicarea normelor care privesc accesul în locul de deţinere, efectuarea triajului epidemiologic, respectarea măsurilor igienico-sanitare, dotarea corespunzătoare cu echipamente de protecţie – atât a angajaţilor, cât şi a deţinuţilor.

Mai mulţi angajaţi ai penitenciarelor din ţară au fost depistaţi în ultima perioadă cu COVID-19.

Inchide