Spania testează pe oameni un vaccin anti-Covid

Redactor:
Radu Cristian
Spania testează pe oameni un vaccin anti-Covid
Spania testează pe oameni un vaccin anti-Covid

Spania a marcat debutul primei testări pe oameni a unui vaccin anti-Covid. Două spitale din Madrid execută procedura pe 150 de voluntari. Vaccinul testat este produs de compania Janssen, parte a Johnson & Johnson, scrie Murcia Today.

Testarea se va face la două spitale din Madrid

Spitalele La Paz şi La Princesa din Madrid au pornit procedura de administrare a vaccinului la care lucrează compania Janssen. Potrivit presei spaniole, 150 de voluntari participă la testarea vaccinului care se află în faza a doua după ce a fost verificat cu succes în SUA şi Belgia.

De asemenea, cea de-a doua fază de studiu va dura între 12 şi 14 luni şi va fi urmată de o altă fază în mai multe ţări pentru aprobarea finală a vaccinului.

Prin testele care au debutat astăzi se urmărește descoperi dozei necesare şi stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor Covid-19.

„Vor fi incluşi 75 de voluntari în centrul nostru, dintre care 25 sunt cu vârste peste 65 de ani. Sunt un grup cu risc special pentru că oferă o reacţie imunologică puternică. Şi restul sunt 50 de voluntari de la 18 la 55 de ani. Toţi sunt subiecţi sănătoşi”, a spus Francisco Abad, şeful Serviciului de Farmacologie Clinică de la Spitalul La Princesa Madrid.

De asemenea, presa spaniolă mai precizează faptul că voluntarii trebuie să îndeplinească o serie de proceduri speciale.

„Stau o oră cu noi ca să fim siguri că nu există reacţii după injectarea vaccinului şi după o oră se duc acasă. Nu mai trebuie să vină la centru decât peste o săptămână”, a explicat Dolores Ochoa, cercetător principal la Spitalul La Princesa Madrid.

Emiratele Arabe Unite au aprobat un vaccin anti-COVID destinat „eroilor aflați în prima linie” în lupta împotriva pandemiei

Emiratele Arabe Unite au transmis că au aprobat utilizarea de către personalul medical a unui vaccin anti-COVID-19, aflat încă în fază de testare, scrie site-ul Alkhaleej Today.

„Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul”, a scris pe Twitter Autoritatea Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA).

Gigantul farmaceutic chinez Sinopharm a început să testeze un vaccin în iulie în Emiratele Arabe Unite.

În acest moment, peste 30 de posibile vaccinuri împotriva COVID-19 sunt testate pe oameni în întreaga lume, în speranţa stopării pandemiei.

În Rusia, autorităţile au început testarea vaccinului „Sputnik-V” pe 40.000 de locuitori ai capitalei, ultima etapă a studiilor clinice anunţată în luna august.

„A treia fază a studiilor clinice continuă (în EAU) sub stricta supraveghere a echipelor medicale”, a spus NCEMA.

„Rezultatele studiilor clinice din ţara noastră sunt pe drumul cel bun şi toate testele au fost încununate de succes până acum”, a subliniat sursa citată.

Vaccinul a fost testat pe 31.000 de voluntari din ţară, cu efecte secundare „uşoare şi aşteptate”, a spus NCEMA, adăugând că 1.000 de voluntari cu boli cronice nu au prezentat „nicio complicaţie”.

Anunţul Emiratelor Arabe Unite vine în momentul în care numărul cazurilor de COVID-19 a atins un vârf în ţară, cu 1.007 de cazuri zilnice raportate.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Vestea zilei în showibz. A NĂSCUT! FELICITĂRI
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Mirel Rădoi, lecție uimitoare primită de la Cosmin Olăroiu. 'Nu înțelegeam ce e cu cărțile...
Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
×

Urmăriți Gândul LIVE Gheorghe Dincă a făcut spectacol când a dat ochii cu mama Luizei Melencu, în sala de judecată. A izbucnit în lacrimi și a spus că nu el a ucis fetele. https://www.gandul.ro/19508924 Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Joi, 24 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide