Un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut

Redactor:
Ana Matei
Un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut
Cutremur în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 121 km.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la distanță de mai multe orașe.

Astfel, a avut loc la 91 km Est de Brașov, la 105 km Vest de Galați, la 156 km Nord de București și la 168 km Sud de Iași.

Cutremur de 3,2 grade, în zona seismică Vrancea

În ultima săptămână am avut parte de o perioadă linișttiă, fără seisme.

Săptămâna trecută un cutremur de 2,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în Ucraina, la granița cu România, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit INCDFP, cutremurul avut loc la ora 2.48, ora României, și a avut magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter.

Seismul s-a produs la la adâncimea de 9 kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Debrecen (121 km), Oradea (143 km), Kosice (147 km, Cluj-Napoca (154 km).

Amortizori seismici, montați pe clădiri

Uele construcții au parte de atașarea amortizorilor de cutremur. De exemplu, Podul Ciurel din Capitală, una dintre cele mai așteptate construcții din București, are, de ieri, amortizori seismici.

„Ultima lucrare care se realizează în cazul construcției unui pod este montarea rosturilor de dilatație și a amortizorilor seismici. În acest moment, la Podul Ciurel au loc aceste lucrări finale înaintea deschiderii traficului”, au declarat pentru Gândul.ro reprezentanții Primăriei Capitalei.

Reprezentanții PMB mai susțin că în luna septembrie se va „încărca” podul, respectiv se va încerca traficul pe această structură extrem de importantă pentru fluidizarea traficului în zonă. Practic, se va da drumul atât mașinilor care vin din centrul Capitalei spre cartierul Militari, cât și invers, și se va încerca varianta străduțelor adiacente Șoselei Virtuții, precum strada Dealul Țugulea.

Inchide