Un medic de la ATI rupe tăcerea: „Adevărul gol goluț! Nu este decât o mare iluzie că există spitale non-Covid și spitale Covid

Un medic de la ATI rupe tăcerea: „Adevărul gol goluț! Nu este decât o mare iluzie că există spitale non-Covid și spitale Covid
Laura Zarafin, medic ATI: Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri
Publicat: 12/08/2020, 14:17
Actualizat: 06/04/2021, 17:17

Un medic de la Spitalul Colentina din București atrage atenția asupra inutilității trasferului intraspitalicesc, în cazul persoanelor care au fost infectate cu coronavirus, dar s-au internat la spital pentru o altă boală, fără să știe de infecție: „Poate că unora le convine ping-pong-ul stupid între spitale, nejustificat medical, dar consumator de timp nervi și bani pentru colegii de la ambulanță”, spune Laura Zarafin, medic ATI.

Medicul de la Terapie Intensivă Laura Zarafin dezvăluie un mecanism care se întâmplă acum în spitalele din România. Potrivit medicului, un pacient internat la spital, al căruit test de coronavirus iese pozitiv, este transferat într-o unitate medicală suport-Covid, chiar dacă a stat 3 săptămâni într-un spital non-Covid.

Medicul nu consideră că transferurile intraspitalicești ar avea efecte pozitive asupra situației epidemiologice.

„Degeaba încearcă unii să ne convingă că transferul spre spitale suport Covid ar avea vreo rațiune medicală”

„Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care îl știe deja orice cadru medical, adevărul pe care doar îl intuiam și s-a confirmat deja cu vârf și îndesat, adevărul pe care nimeni nu îndrăznește să îl rostească onest și cu voce tare , adevărul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gândeste cu proprii neuroni și nu în logica fricii sau a ipocriziei ; acest adevăr simplu se poate rezuma la o simplă frază infecția cu Sars Cov 2 este infecția nozocomială a anului 2020. Degeaba încearcă unii sau alții dintre colegii noștri medici din toate specialitățile din spitalele zise non Covid să ne convingă că transferul intraspitalicesc , (după ce pacienții au fost ținuți una -două – trei saptamâni la ei ) spre spitale suport Covid ar avea vreo rațiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectării personalului”, spune medicul. 

„Operăm în spitale verzi și când pacientul se pozitivează îl pasăm cu multă colegialitate  altora, celor din spitalele roșii?”

Existența spitalelor Covid și non-Covid nu este decât o iluzie, este de părere medicul ATI:

„Nu este decât o mare iluzie că există spitale non Covid și spitale Covid.  Nu inseamnă că e vina personalului medical ! Nicidecum. Pur și simplu acest virus este extrem de contagios și era evident de la început că spitalele vor fi focare. Era evident nu numai pentru că virusul este extrem de contagios, ci și pentru că rezultatele negative la PCR există și sunt în procent de peste 30%, dar și pentru că în spitale vin oameni bolnavi , cei mai mulți cu boli severe , cancere avansate , imunodeprimati , etc”, spune medicul.

Pentru că virusul nu va dispărea, trebuie să învățăm să trăim cu el, spune medicul, iar transferurile intraspitalicești nu ar trebui să reprezinte o practică permanentă:„Am avut 5 luni să întelegem asta și fiecare spital a avut 5 luni că să își organizeze propriul spatiu de triaj și propria zonă pt pacienții pozitivi la PCR pt Sars Cov 2. De ce ne facem că nu înțelegem acest lucru extrem de simplu? Poate pentru că unora le convine ping-pong-ul stupid între spitale, nejustificat medical, dar consumator de timp nervi și bani pt colegii de la ambulanță. Sunt pacienți plimbați între 2-3 spitale. Și nu în ultimul rând cred că ar fi bine să întelegem odată că acest virus vă trăi cu noi sau noi va trebui să învațăm să conviețuim cu el ani de zile. Ce facem ? Operăm în spitale verzi și când pacientul se pozitivează îl pasăm cu multă colegialitate  altora , celor din spitalele roșii, colegi chirurgi și ei , transformați în pansatori ai plăgilor operațiilor făcute de alții???”, a scris medicul pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?