VIDEO. Scandal la metrou, după ce un călător a refuzat să-și pună masca: „Opriți istoria, cobor la stația Doamne ferește!”

Redactor:
Maria Stoica
VIDEO. Scandal la metrou, după ce un călător a refuzat să-și pună masca: „Opriți istoria, cobor la stația Doamne ferește!”
VIDEO. Scandal la metrou, după ce un călător a refuzat să-și pună masca: „Opriți istoria, cobor la stația Doamne ferește!”. captură video Digi 24

Un  scandal a izbucnit la metroul din Capitală, după ce un călător a fost surprins că nu poartă mască de protecție pe nas și gură. Imaginile au fost surpinse de un alt călător și făcute publice de postul de televiziune Digi 24.

Deși paznicul de la metrou a insistat, bărbatul a refuzat să-și pună masca și i-a adresat injurii:

„Opriți istoria, cobor la stația Doamne ferește! Nu, să ții minte! Ce ești, ce meserie ai? Lăcătuș, ce ești? Ce ești de meserie? Băi, eu sunt profesor universitar și mă *** pe tot Guvernul. Eu am votat… Vrei să vorbesc pe țigănește, așa?”, se aude pe fundalul videolui.

Masca și distanța de 1,5 metri între persoane, obligatorii în toate gările și la metrou

Pe durata stării de alertă, operatorii economici care administrează infrastructura de transport au următoarele obligații:

  • să ia măsurile necesare pentru asigurarea distanței de protecție între persoane, de cel puțin 1,5 m, în zonele cu risc de aglomerare din gări, autogări, porturi, locuri de îmbarcare/debarcare, terminale aeroporturi și, respectiv, stații de metrou, prin configurarea, după caz, a traseelor de deplasare a persoanelor, cât și a suprafețelor de staționare temporară în astfel de zone, cum sunt, în funcție de specificul fiecărui mod de transport: zonele de așteptare din interiorul terminalelor/stațiilor de pasageri, ghișeele de înregistrare/vânzări bilete, birourile de informații, zona de așteptare pentru efectuarea controlului de securitate, zonele de îmbarcare, zona de așteptare pentru efectuarea controlului de frontieră, zonele de ridicare a bagajelor, zonele de triaj epidemiologic la intrarea în țară;
  • să ia măsuri pentru informarea pasagerilor, prin afișe sau mijloace de comunicare sonore sau video cu privire la măsurile de protecție sanitară;c) să efectueze dezinfecția periodică a zonelor cu risc de aglomerare din gări, autogări, porturi, locuri de îmbarcare/debarcare, terminale aeroporturi și stații de metrou, precum și a mijloacelor de transport în comun

Pe perioada stării de alertă, masca de protecțe care acoperă nasul și gura este obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

Nepurtatea acesteia este sancționată cu amendă care poate ajunge până la 2.500 de lei.

×

Urmăriți Gândul LIVE Au avut zile! Cinci persoane, între care patru copii, au supraviețuit după ce mașina în care se aflau a căzut într-o prăpastie de 150 de metri. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Miercuri, 15 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide