Votul multiplu este posibil în fapt la alegerile de pe 27 septembrie. Un document BEC stabileşte ce poate face juridic, preşedintele secţiei de votare 

Redactor:
Radu Cristian
Votul multiplu este posibil în fapt la alegerile de pe 27 septembrie. Un document BEC stabileşte ce poate face juridic, preşedintele secţiei de votare 
Alegerile se desfășoară anul acesta sub semnul pandemiei

Potrivit unei decizii adoptate de Biroul Electoral Central (BEC), o persoană poate vota chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat în aceeași zi. Informaţiile care apar în sistem vor fi verificate de către preşedintele secţiei de votare cu preşedintele secţiei de vot unde persoana figurează că ar mai fi votat.

Decizia BEC, adoptată vineri

Potrivit deciziei adoptate vineri, o persoană poate vota chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja, scrie G4media.

Acordarea permisiunii de a vota pentru alegătorii  care apar în sistem că ar mai fi votat este o premieră pentru România.

Marcel Ciolacu, despre alegerile locale: „Prezența la vot ar putea fi în jur de 40 la sută. Nu este un apetit la români în acest moment politica”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit, la Antena 3,  despre decalajul care apare între prioritățile cetățenilor și cele ale politicienilor. Liderul social-democraților, spune, în același timp că  românii sunt îngrijorați de situația școlilor și de criza economică creată de pandemie de COVID-19.

Cât pricește alegerile locale, Ciolacu spune că acestea sunt niște alegeri atipice, iar politica nu este „un apetit la români” în acest momenent.

Ciolacu: ”O campanie atipică”

Este un decalaj în ceea ce privește agenda politicienilor și a cetățenilor. Prioritățile și îngrijorările românilor sunt cu totul și cu totul altele, sunt legate de școli, de pandemie, de criza economică și de șomajul alarmant. Eu am mers în interiorul organizaților PSD, și la Timiș și la Hunedoara, și la Caraș, și la Gorj, candidații sunt determinați.Anumite zone au niște realizări administrative impresioante. Nu este un apetit la români în acest moment politica propriu-zisă. Este o campanie atipică categoric dar este o campanie pentru locale, întodeuna a fost axată pe candidați, nu neapărat pe partide”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a mai spus că speră la o prezență la vot de peste 40 la sută: „Prezența ar putea fi în jur de 40 la sută, aceea ar fi o prezență foarte redusă. Ținând cont că este vorba de alegri locale și oamenii vor să-și aleagă direct reprezentantul, cred totuși că prezența va fi mai mare”.

Cum afli la ce secție poți vota la alegerile locale 2020

Alegerile locale au loc pe 27 septembrie iar alegătorii trebuie să respecte o serie de norme astfel încât să își poată exercita dreptul la vot în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, Autoritatea Electorală permanentă a creat un instrument online prin care toți cetățenii cu drept de vot pot afla secția la care sunt arondați.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a pus la dispoziția cetățenilor români cu drept de vot un instrument online prin care acești pot afla secția la care sunt arondați și își pot exercita acest drept.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român de la New York. Responsabil de cel mai mare proiect american...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide