11 urși au fost văzuți în localități din Prahova, în ultima săptămână – VIDEO

Redactor:
Corespondenti
11 urși au fost văzuți în localități din Prahova, în ultima săptămână – VIDEO
Jandarmii din Prahova au intervenit în mai multe localități din județ, unde a fost semnalată prezența ursului în zone populate. În ultima săptămână, 11 urși au fost alungați în pădure, cel mai grav caz fiind la Schiulești, unde animalul era prins în gardul unei grădini.

Potrivit jandarmilor prahoveni, în ultima săptămână, prin sistemul SNUAU – 112 au fost sesizate un număr de nouă cazuri de prezență a 11 urși în mai multe localități din Prahova, precum Breaza, Adunați, Posești, Sinaia și Bușteni.

„O intervenție deosebită a avut loc în localitatea Schiulești, unde ursul a fost prins într-un laț aflat în gardul unei grădini. Poziția în care acesta era imobilizat făcea aproape imposibilă tranchilizarea acestuia deoarece s-ar fi putut sufoca, având în vedere că se afla pe marginea unei râpe”, au transmis, duminică, jandarmii prahoveni.

În cele din urmă, ursul a fost prins de picioare cu două corzi până când lațul a fost desfăcut de la gât. Ulterior animalul a fost relocat în același fond de vânătoare.

„În celelalte cazuri, urșii au fost îndepărtați de jandarmi prin folosirea semnalelor acustice”, mai arată sursa citată.

Foto / Video: IJJ Prahova

 

Inchide