1.500 de oameni au ieșit în stradă la Târgu Mureș pentru a-l susține pe Raed Arafat. Ei au scandat „Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm”

Redactor:
Ela Giurgea
Manifestanții scandează "Vrem să trăim, nu vrem să murim", "Haideți cu noi", "Jos Băsescu", "Arafat nu uita, noi suntem de partea ta"

1.500 de oameni au ieșit, joi seară, în stradă la Târgu Mureș pentru a-l susține pe fondatorul SMURD, Raed Arafat. Acțiunea a fost inițiată pe rețeaua de socializare Facebook.

Pe la ora 18:00, în centrul municipiului Târgu Mureș se adunaseră peste 400 de oameni pentru a-l susține pe Raed Arafat. Au pornit într-un marș spre sediul SMURD, au blocat circulația, iar pe drum li s-au alăturat și alții, până când numărul lor a ajuns la aproximativ 1.500.

Manifestanții scandează „Vrem să trăim, nu vrem să murim”, „Haideți cu noi”, „Jos Băsescu”, „Arafat nu uita, noi suntem de partea ta”, „Afară din țară cu javra ordinară”, „România, trezește-te”.

Protestul a dus la blocarea circulației în centrul orașului, însă în prezent traficul a revenit la normal întrucât manifestanții se deplasează pe o stradă mai puțin circulată.

Oamenii au aprins lumânări și au avut pancarte pe care scria „Solidari cu SMURD”, „Respect pentru SMURD”, „Fatal error 404: Democracy not found”, „Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi”, „Raed Arafat suntem alături de tine”, „Respect pentru Raed Arafat, greață față de Băsescu”, „Nu ne luați dreptul la viață”, „Raed Arafat un model de urmat, Băsescu un model de…. Unul construiește de 20 de ani, celălalt dărâmă de circa opt ani”.

Participanții la manifestare au strigat „Jos Băsescu”, „Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm”, „Arafat, nu uita, Mureșul e de partea ta”. Totodată, ei au scandat „Anticipate”.

O acțiune similară a avut loc, miercuri seară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, la manifestație participând câteva zeci de persoane.

Raed Arafat a demisionat, marți, din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în urma nemulțumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgență din proiectul Legii Sănătății și ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către președintele Traian Băsescu.

Arafat a declarat că a demisionat din funcția de subsecretar de stat pentru că ieșind din Ministeul Sănătății va putea apăra mai bine sistemul de urgență, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuții tehnice.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriașe pentru acest sistem, șeful statului menționând că abordarea din ultimele zile i se pare „deplasată”.

Activitatea SMURD a început în 1990 la Târgu Mureș, prin experimentarea unui sistem de urgență care funcționa și în alte țări europene și care avea la bază transferul unui echipaj medical cu dotarea necesară la locul unde era pacientul aflat în stare critică, noul serviciu având atunci o singură mașină în dotare.

Echipajul care se deplasa pentru acordarea asistenței medicale de urgență era condus de un medic pregătit în domeniul anesteziei și terapiei intensive și în domeniul medicinei de urgență.

Noul serviciu, numit SMUR – Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare, avea în dotare o singură mașină echipată pentru intervenție rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acest lucru fiind asigurat la vremea respectivă de o autosanitară a Serviciului de Ambulanță.

SMUR a primit prima ambulanță de reanimare în anul 1991, sub forma unei donații din Germania.

Șoferii ambulanței SMUR erau studenți ai Facultății de Medicină, medici sau voluntari ai Crucii Roșii din Târgu Mureș.

În octombrie 1991 a început o perioadă experimentală de șase luni, echipajul Serviciului Mobil de Urgență și Reanimare fiind pus sub coordonarea operativă a Grupului de Pompieri Militari Mureș, care, în acea fază, asigura conducătorii auto pentru ambulanța de reanimare și spații de cazare și instruire pentru personalul medical al SMURD.

Citește și Marele Masturbator

Citește și Băsescu cel urât

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
O nouă lovitură în „Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden ar urma să...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide