40 de SCHELETE UMANE au fost descoperite în PIAȚA UNIVERSITĂȚII – GALERIE FOTO

Redactor:
Vlad Mironescu
Muncitorii care lucrează la parcarea subterană au descoperit în timpul săpăturilor schelete umane, lucrările fiind întrerupte, sâmbătă, pentru ca acestea să fie analizate, informează Mediafax.

Mai multe cavouri cu schelete umane au fost descoperite în PiațaUniversității din Capitală, în timpul săpăturilor la parcareasubterană ce urmează să fie construită pe locul unde erau amplasatestatuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu șiGheorghe Lazăr.

Muncitorii care lucrează la parcarea subterană audescoperit în timpul săpăturilor schelete umane, lucrărilefiind întrerupte, sâmbătă, pentru ca acestea să fie analizate.

Scheletele descoperite la săpăturile arheologice nu ducla modificarea proiectului, lucrările fiind de decopertarea aproape 80% din spațiul pe care se va construi parcarea subteranăde la Universitate, a declarat, sâmbătă, directorul Direcției deInvestiții din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă.

„Suntem pe ultima sută de metri la faza de decopertare aspațiului pe care se va construi parcarea. Noile descoperiri nu ducla modificarea proiectului inițial al parcării de la Universitateși, în cazul în care vor apărea alte vestigii sau oseminte,modificările vor fi foarte mici”, a declarat, pentru MEDIAFAX,Bogdan Hreapcă.

Potrivit lui Hreapcă, arheologii trebuie să ridicescheletele găsite în mormintele de la Universitate, construcțiaparcării subterane urmând a fi continuată.

Totodată, Bogdan Hreapcă a arătat că tehnologia utilizată laconstrucția parcării permite lucrul pe timp de iarnă, în acest sensnefiind înregistrate mari întârzieri la construcția parcării de laUniversitate.

Osemintele datează deaproximativ 400 de ani

Arheologii spun că până acum au fost descoperite în urmasăpăturilor de la Universitate 40 de schelete de bărbați,femei și copii, osemintele datând de aproximativ 400 deani și fiind dintr-un cimitir aflat lângă două bisericicare datează din secolele XVI -XVII.

Șeful Secției de Arheologie de la Muzeul Municipiului București,Gheorghe Mănucu, responsabilul științific al șantierului de laUniversitate, a declarat că până în prezent au fostdescoperite 40 de schelete.

El a precizat că era cunoscut faptul că în zonaUniversității au fost două biserici din secolele XVI și XVII,precum și vestigii de la Academia Domnească de la Mănăstirea”Sfântul Sava”.

Gheorghe Mănucu a mai spus că cercetarea arheologică sedesfășoară pe zone, prima zonă fiind aproape finalizată. Potrivitacestuia, nu există niciun impediment de a continua lucrarea,putând deja să înceapă construcția pe o treime din suprafață.

Arheologul Andrei Măgureanu, de la Institutul de ArheologieBucurești, responsabilul din partea instituției pentru acestproiect, a declarat că va fi realizată o cercetare la suprafață,apoi vor fi făcute studiile și analizele necesare. El a spus căscheletele vor fi duse la laboratorul de antropologie de la MuzeulBucurești, pentru a se stabili sexul, vârsta și dieta acestora.

Echipa este formată din antropologi de la Institutul Rainer alAcademiei Române, de la Institutul de Arheologie din București șide la Muzeul Național de Istorie.

Andrei Măgureanu a mai spus că arheologii știau, în momentul încare au început lucrările, că în zona aceasta sunt vestigii alecelor două biserici, acest lucru fiind atestat încă din ani ”80 decătre Panait I. Panait.

„Din ce s-a descoperit până acum, nu se pune problema săse ceară oprirea lucrărilor”, a adăugat AndreiMăgureanu.

Săptămâna trecută au fost descoperite în aceeașizonă structuri de zid și două conducte de apă dinsecolele XVIII-XIX.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Ștefania a ajuns la spital! Vedeta a suferit o operație complicată: “Mi-a fost puțin frică”
Inchide