680 DE ROMÂNI AU MAȘINI MAI SCUMPE DE 200.000 DE EURO. Ce fiu de rege al asfaltului conduce cea mai scumpă mașină din țară

Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 28/03/2013, 15:07

Automobilelede lux reprezintă șase la sută din toate automobilele înmatriculateîn România. Dintre acestea, 680 sunt automobile care costă peste200.000 de euro, conform publicației Ziarul Financiar.

Cea mai scumpă mașină din țară este și cea mai scumpă din lume(exceptând piesele de colecție) și anume un BugattiVeyron în valoare de 1.6 milioane de euro.

Automobilul îi aparține lui Costeluș Cășuneanu, fiul lui CostelCășuneanu, supranumit și „Regele asfaltului”.
Mașina este echipată cu un motor W16 de 8,0 litri. Propulsoruldezvoltă 1.001 CP, iar viteza maximă ajunge la 407 km/h.Automobilul poate ajunge la 100 km/h în doar 2,5 secunde, iarviteza de 200 km/h este atinsă în 7,3 secunde.

CornelPenescu, finanțatorul echipei de fotbal din Pitești și prosper omde afaceri, a avut cea de-a doua mașină din top, și anume unMaybach 62 S, în valoare de 650.000 de euro.

La momentul achiziției, Penescu anunțase că și-a cumpărat acestmodel tocmai pentru a-i face în ciudă rivalului Gigi Becali, și elposesor de Maybach.
Automobilul dispune de un propulsor de 6,0 litri care dezvoltă 612CP. Mașina poate atinge viteza de 100 km/h în 5,2 secunde, iarpentru a atinge 200 km/h, îi trebuie 6,2 secunde.

Ultimulloc pe podium este ocupat de Irinel Columbeanu, posesorul unuiRolls-Royce Phantom EWB de 600.000 de euro.Accentul în cazul acestui automobil cade pe habitaclul extrem deluxos, la care s-au adăugat și dotările speciale cerute de omul deafaceri: geam mobil și perdele care să separe pasagerii de șofer,becuri în formă de stele, compartiment mărit pentru pasagerietc.

Columbeanu posedă și un Bentley de 220.000 de euro, care asuferit la rândul său multe îmbunătățiri. Scaunul pentru bebeluș,în valoare de 1000 de euro, a fost luat pe comandă. În plus,motorul a fost îmbunătățit, ajungând la 650 CP, viteza maximă estede 335 km/h, tracțiunea este pe 4 roți. În plus, automobilul are oinstalație specială de închis și deschis portbagajul, înălțimeamașinii este reglabilă pe două niveluri, iar amortizoarele au patrumoduri de funcționare.

Costeluș Cășuneanu: „Sunt depășit și lăsat în nori depraf de Logan”

Într-o scrisoare deschisă adresată presei centrale, CostelușCășuneanu, posesorul celei mai scumpe mașini din România, vorbea șiel de neajunsurile pe care un automobil de lux le poate aduce,povestind cum, atunci când conduce regulamentar, bolidul săuBugatti Veyron este deseori depășit de Dacii Logan. „Îmi cer scuzecă dețin o mașină la care mulți râvnesc. Dumneavoastră probabil,chiar dacă v-ați fi permis, cu siguranță nu v-ați fi îndeplinitvisul, pentru a nu stârni mânia și invidia presei. Ar fi trebuits-o refuz, primită fiind cadou de la părinții mei, drept răsplatăpentru copilăria în care a trebuit să le suplinesc absența îneducația fratelui mai mic, tocmai pentru a nu ajunge ca mine, să-ispună bonei «mamă». Și tot eu sunt cel care greșesc, presupun, cândadesea, conducând regulamentar, sunt depășit și lăsat în nori depraf de Logan. Înțeleg, acești conducători auto ne reprezintă țarași pe ei nu îi puteți judeca”, scrisese Costeluș Cășuneanu, anultrecut.

Evoluțiamărcilor de automobile în ultimii 20 de ani

Conform cotidianului Ziarul Finan­ciar, Bentley este marca delux cea mai bine vândută în România, cu 190 de bucăți vândute în2009 și 200 în 2010. Urmează Maserati cu 180 de bucăți vândute anultrecut și 183 anul acesta, pe locul trei fiind Ferrari cu 101bucăți vândute anul trecut și 124 anul acesta. În top urmează AstonMartin – 62 de bucăți vândute anul acesta, Rolls Royce cu 57 deunități, Lamborghini – 43 de unități, Maybach – 15 unități șiBugatti – 2 unități. Cât privește restul pieței auto, una din treimașini deținute de români este un model Dacia și una din zece esteun Volkswagen, potrivit statisticilor Ministerului de Interne,obținute de Ziarul Financiar.
Situația a evoluat mult în ultimii 20 de ani, în prima parte aanilor ’90 aproape nouă din zece mașini din România fiind Dacia laMioveni sau Oltcit.

CITIȚI ÎN EDIȚIA TIPĂRITĂ AZIARULUI FINANCIAR DE MIERCURI: „Cum a ajuns parcul auto dinRomânia de la 90%Dacia la 6% mașini de lux, multe mai scumpe de 100de mii de euro”

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
FOTO. Imagini fierbinți cu Simona Halep și Toni Iuruc! Nu au mai ținut cont că...
Cum a făcut tatăl Anamariei Prodan un milion de euro pe vremea lui Ceauşescu! Averea...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Meteo ANM. Vine gerul în România. Temperaturi la limita îngheţului de săptămâna viitoare
IATĂ care sunt RESTRICȚIILE începând de ASTĂZI!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
Se dă afară masiv! Sute de mii de oameni vor rămâne șomeri
Anamaria Prodan e în șoc! Reghecampf a rupt tăcerea, în sfârșit. „Va veni un moment...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021