Academicianul Ioan Aurel Pop, ales rector al UBB, în locul lui Andrei Marga

Redactor:
Vasile Magradean
Academicianul Ioan Aurel Pop, ales rector al UBB, în locul lui Andrei Marga
Academicianul Ioan Aurel Pop a fost ales, joi, rector al Universității "Babeș-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, după turul al doilea de alegeri în care a obținut peste 650 de voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Academicianul Ioan Aurel Pop a fost ales, joi, rector al Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, după turul al doilea de alegeri în care a obținut peste 650 de voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Comisiei de Alegeri a UBB, Răzvan Nistor, a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX că Ioan Aurel Pop a primit 659 de voturi, față de contracandidatul său, prorectorul Cristina Ciumaș, care a obținut 595, din partea celor 1274 de alegători prezenți la urne – studenți, cadre didactice și cercetători.

Un număr de 20 de voturi au fost anulate.

Ioan Aurel Pop a declarat, joi seară, corespondentului MEDIAFAX că alegerea în funcția de rector al UBB înseamnă o mare responsabilitate.

„Am primit cu bucurie și speranță rezultatul alegerii pentru funcția de rector al UBB. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru mine această funcție. Programul de campanie cu care am candidat și am câștigat îl voi completa în zilele următoare cu propuneri din partea facultăților”, a spus Pop.

Ioan Aurel Pop s-a născut la 1 ianuarie 1955 în localitatea Sântioana, din județul Cluj, și a absolvit în 1979 Facultatea de Istorie – Filosofie a UBB, secția istorie – filosofie, specializarea istorie medievală, ca șef de promoție.

Din anul 1996 este profesor universitar la Catedra de Istorie medie a UBB. Este doctor în istorie și academician, director al Centrului de Studii Transilvane din Cluj-Napoca. Între 1994 și 1995 a fost directorul Centrului Cultural Român din New York, iar în perioada 2003 – 2007 a deținut funcția de director al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția.

Este autorul a peste 50 de cărți și a peste 300 de articole și studii.

La turul al doilea de alegeri au participat prorectorul UBB din Cluj Cristina Ciumaș și academicianul Ioan Aurel Pop.

Pop îl înlocuiește în funcție pe Andrei Marga, care nu a mai candidat deoarece a împlinit anul trecut vârsta de pensionare, 65 de ani.

Inchide