ADRIAN PĂUNESCU A MURIT

ADRIAN PĂUNESCU A MURIT
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 16/06/2021, 20:57

Reportaj video. Traian Băsescu a mers la Uniunea Scriitorilor unde este depus trupul lui AdrianPăunescu GALERIE FOTO -SPECIAL

Ultimele cuvinte ale lui Adrian Paunescu – VIDEO – SPECIAL

UPDATE:Trupul neînsuflețit al lui Adrian Păunescu – depus la sediul Uniunii Scriitorilor, în jurul orei 16.00

Trupul neînsuflețit al poetului Adrian Păunescu vafi depus cel mai probabil la sediul Uniunii Scriitorilor dinRomânia, situat pe Calea Victoriei din București, în jurul orei16.00, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai instituției. Totodată, Uniunea Scriitorilor face diligențele pentru ca Adrian Păunescu să fie îngropat pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu din Capitală.

Până la momentul difuzării acestei știri, familia poetului nu aputut fi contactată.


Poetul Adrian Păunescu a încetat din viață, vineri dimineață, laSpitalul de Urgență Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie cu probleme cardiace, renale și hepatice.

Doctorul Șerban Brădișteanu, șefulClinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, adeclarat, vineri dimineață, la ora 8.30, că inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15.

„Azi, la ora 7.15, inima maestrulului a încetat să bată și nu a mai dorit să pornească. Maestrul a plecat dintre noi”, a spus Brădișteanu.


Poetul a suferit, în cursul zile de joi, mai multe stopuri cardiace, medicul Șerban Brădișteanu, șeful Secției de ChirurgieCardiacă și Vase Mari a Spitalului Floreasca, spunând că starea pacientului este extrem de gravă. „Boala depășește resursele noastre terapeutice”, a completat, vizibil afectat, medicul Brădișteanu, poetul fiind conectat la aparate pentru susținereafuncțiilor cardiace și respiratorii. „Nu știu cum mai putem face față în continuare situației”, a adăugat el.

Adrian Păunescu fusese internat din 26 octombrie la Spitalul de Urgență Floreasca, având probleme cardiace, renale și hepatice. Starea acestuia s-a agravat în noaptea de marți spre miercuri, poetul fiind resuscitat, după ce inima i s-a oprit. Inima lui Adrian Păunescu a repornit, fiind susținută și de aparate prin care este drenat sângele, starea pacientului fiind în continuare gravă, menționa în urmă cu două zile dr. Brădișteanu.

Citește aici mai multedespre viața poetului AdrianPăunescu
.
Astă vară pe 21 iunie, Adrian Păunescu a făcut public, într-un editorial, faptulcă este bolnav, fără a preciza însă diagnosticul. „Știți prea binecă zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizelemedicale esențiale. Concluzia nu e veselă. În orice caz,tratamentul pe care eu însumi simțeam că trebuie să mi-l aplic șipe care, după aceste analize, mi-l confirmă și medicii, mă obligăla retragere, discreție, resemnare”.

Poetul, în vârstă de 67 de ani, avea trei copii, Ioana și Andrei, dincăsătoria cu poeta Constanța Buzea, și Ana Maria, din căsătoria cuCarmen Păunescu. Andrei Păunescu (41 de ani) este jurnalist, predăla Universitatea „Spiru Haret” și a apărut în numeroase ocaziicântând, alături de tatăl său. Fiica cea mică, Ana Maria, apublicat joi o scrisoare prin care își încuraja tatăl: „Te rog,tată, găsește optimismul de care e nevoie pentru luptă. Mai suntatâtea de făcut!”, îi spunea ea.

A fost ales senator de trei ori

Adrian Păunescu, răsfățat al mulțimilor în perioada CenacluluiFlacăra, a fost unul dintre puținii grei ai scenei publicecomuniste care nu s-a volatilizat odată cu căderea regimului. Doarpentru scurtă vreme, vreo trei ani, poetul a dispărut din ochiiromânilor, fiind readus în atenția opiniei publice în 1992, prinintermediul postului public de televiziune. În ciuda faptului că,după Revoluție, nu puțini au fost cei care l-au criticat pe AdrianPăunescu considerându-l „un poet de curte”, acesta a avut un traseupolitic plin de succes în democrație.

În 1992, Adrian Păunescu a devenit membru al PartiduluiSocialist al Muncii, care era considerat un continuator alPartidului Comunist Român. A fost ales senator în 1992, pe listelePSM, dar patru ani mai târziu, în 1996, partidul său n-a maiobținut numărul de voturi necesare intrării în Parlament. A revenitîn Senat în 2000, pe listele PSDR Dolj, și apoi în 2004 pe listelePSD Hunedoara. În mandatul 2004-2008, Adrian Păunescu a deținut ofuncție importantă, aceea de președinte al Comisiei pentru Culturădin Senat.

Un liceu din Dolj îi poartă numele din 2004

Printre alteonoruri de care s-a bucurat în timpul vieții de după Revoluție seaflă și acela că o școală din localitatea copilăriei lui, Bârca,județul Dolj, a fost botezată cu numele său: Liceul Teoretic”Adrian Păunescu”. Și i s-a ridicat statuie în centrul localitățiiSlătioara, din județul Vâlcea, unde bustul său este vecin custatuile lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Ion Creangă și DinuSărarau.

Începând din adoua jumătate a anului 2004, poetul Adrian Păunescu s-a retraspentru o vreme de pe scena publică, fiind rar de văzut lateleviziuni și prin ziare. Motivul ar putea fi acela că, pe 31iulie 2004, soția lui, Carmen, a provocat un grav accident rutierîn județul Dolj în urma căreia au murit trei persoane, iar oadolescentă de 15 ani a rămas orfană. Carmen Păunescu a fostcondamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. În ultimii ani,Adrian Păunescu a revenit însă în viața publică fiind invitat îndese rânduri la talk-show-uri de televiziune.

INFO

Lipsuri financiare

Pe 31 octombrie, poetul Adrian Păunescu a publicat, de pe patulde spital, o scrisoare în care vorbea despre suferința sa fizică,dar și despre lipsurile financiare din ultima perioadă avieții.

„Am decis că nu iau pensia tăiată. O restitui, așa cum îmivine, statului, iar eu îmi desăvârșesc drumurile prin iadulrealității, ca să nu-mi moară copiii de foame. Muncesc de la 18ani, dacă nu mai de mult. Băieții de bani gata ai anilor noștriși-au băgat cuțitele în cuantumul pensiei mele totale și mi-audărâmat ultimul echilibru. Cum aș face să nu resimt dureros aceastăofensă? Indivizi putred de bogați iau măsura de-a ne ciopârți nouăpensiile. Inima mea le resimte toate astea și le dedicănefericiților care ne conduc și ne ghilotinează drepturile.Datoriile mele față de casa în care trăiesc și de familia mea suntmult mai mari decât aș obține, în mod natural, pe toate muncilemele. Probabil voi muri mai devreme și organizațiile de șacali vorputea profita, în deplină libertate, de banii care rămân dupăAdrian Păunescu”, scria poetul. ( Raluca Ion)

Gândul a urmărit în ultimele zile evoluția stării de sănătate a lui AdrianPăunescu


UPDATE joi ora 18.00 Prof. dr Șerban Brădișteanu a declarat căstarea poetului Adrian Păunescu este extrem de gravă și că mediciinuștiu dacă mai pot face față


UPDATE joi ora 09.49 Adrian Păunescu a trecut cu bine noaptea,starea lui este staționară, pacientul fiind în continuare conectatla aparate pentru susținerea funcțiilor cardiace și respiratorii, adeclarat, joi, pentru MEDIAFAX, Șerban Brădișteanu, șeful Cliniciide chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.


UPDATE miercuri 19.30 Starea de sănătate a poetului Adrian Păunescueste foarte gravă. Poetul este menținut în viață cu ajutoarulaparatelor. Pronosticul medicilor este rezervat


UPDATE miercuri ora 17.15 Medicul Brădișteanu a anunțat că poetulAdrian Păunescu a suferit o oprire cardiacă, prognosticuliar căinima poetului funcționează, fiind conectată la aparate. Medicisunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire. „Starea luieste foarte gravă, dar mai sunt încă șanse de supraviețuire. Luptăm până când nu vor mai fi”, a declarat medicul ȘerbanBrădișteanu.


UPDATE miercuri ora 09.30 Starea lui Adrian Păunescu s-a agravat în noaptea de marți spre miercuri, poetul fiind resuscitat, după ceinima i s-a oprit.

Inima lui Adrian Păunescu a repornit, fiind susținută și deaparate prin care este drenat sângele, starea pacientului fiind încontinuare gravă, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ȘerbanBrădiștenau, șeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca,unde este internat poetul.

Citește aici poezia scrisă de Adrian Păunescu pe patul despital

Citeșteși

Cristian Tudor Popescu: Testamentul lui Adrian Păunescu

Reportaj video. Traian Băsescu a mers la Uniunea Scriitorilor unde este depus trupul lui Adrian Păunescu GALERIE FOTO – SPECIAL

Jucătorii împreună cu cei 22.000 de suporteri ai Universității Craiova l-au omagiat pe poetul Adrian Păunescu. Au aprins lumânări și au cântat minute în șir imnul compus de Adrian Păunescu VIDEO INEDIT

Patzaichin, Bertzi și Paul Everac, printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Păunescu

Zeci de persoane depun flori și aprind lumânări în memoria lui AdrianPăunescu, la casa acestuia – VIDEO

Adrian Păunescu, omul cu peste un milion de cărți vândute, se gândea, cu câteva zile înainte să moară, la isteria vânzărilor de poezie de după dispariția lui

Lumini și umbre. La Cenaclul Flacăra, Păunescu era zeul care putea aduce apa caldă mulțimii. Plus: scrisoare către Ceaușescu: „Să trăiți, MăriaVoastră!”

Adrian Păunescu la Cenaclul Flacăra: „Te salut, generație în blugi”. VEZIAICI FILMUL

Adrian Păunescu și Florian Pitiș la Cenaclul Flacăra: „Blowing in the wind”. VIDEO

Ion Iliescu: „A fost pe nedrept considerat un cântăreț de curte, el a fost o voce critică”. Vezi aici reacțiile celor care l-au cunoscut

ADRIAN PĂUNESCU – GALERIE FOTO. Vezi aici imagini din tinerețea poetului

Ultimele cuvinte ale lui Adrian Paunescu- VIDEO

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...