AFACEREA DE 500.000 DE EURO pentru care ministrul Muncii, Ioan Botiș, spune: „Reflectez la DEMISIE”. ANI a început verificările. UPDATE

Redactor:
Gândul
AFACEREA DE 500.000 DE EURO pentru care ministrul Muncii, Ioan Botiș, spune: „Reflectez la DEMISIE”. ANI a început verificările. UPDATE
Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiș a recunoscut că soția sa este angajată pe post de consilier într-o asociație care a obținut 500.000 de euro din fonduri europene și guvernamentale

UPDATE 13.41 Ioan Oltean: Nu credcă domnul Botiș are motive care să conducă la odemisie

UPDATE12.41 Departamentul de LuptăAntifraudă (DLAF) s-a autosesizat și a început o anchetă în cazulBotiș

UPDATE 12.40Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat agenției Mediafax căi-a prezentat premierului Emil Boc cazul privind fondurileeuropene accesate de către un ONG la care soția sa este consilierși că i-a spus că demisia sa este „inevitabilă” dacă ANI vaconstata că există un conflict de interese.

UPDATE12.30 Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a plecat de laPalatul Victoria, după ce a avut o discuție de 30 minute cupremierul Emil Boc.

UPDATE 12.27Departamentul de LuptăAntifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legatede un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrulMuncii, IoanNelu Botiș, și a început o anchetă, au declarat, marți, pentruMediafax, surse din conducerea instituției.

UPDATE 11.56Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a venit laPalatul Victoria, pentru a avea o discuție cu premierul EmilBoc în urma informațiilor privind fondurileeuropene accesate de către un ONG la care soția sa esteconsilier.

UPDATE 11.52 „Voidiscuta cu premierul și cu colegii de partid. Așteptdecizia ANI. Dacă e un conflict, îmi voi da demisia”, a declaratministrul Muncii, Ioan Nelu Botiș.

UPDATE 9.33Ministrul Muncii, Ioan Botiș, este verificat de inspectoriiAgenției Naționale de Integritate (ANI), care urmează săstabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese,având în vedere că soția acestuia este consilier pe proiectul”Șansa la demnitate”, finanțat de UE și Guvern.

Potrivit articolului 8 din legea 176/2010, scopul ANI esteasigurarea integrității în exercitarea demnităților și funcțiilorpublice și prevenirea corupției instituționale, prin exercitarea deresponsabilități în evaluarea declarațiilor de avere, a datelor șiinformațiilor privind averea, precum și a modificărilorpatrimoniale intervenite, a incompatibilităților și a conflictelorde interese potențiale în care se pot afla persoanele pe perioadaîndeplinirii funcțiilor și demnităților publice. Astfel, ANI s-asesizat din oficiu, în baza articolului 12 al Legii 176/2010privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitățilorpublic, susțin surse oficiale.

Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat, luni, pentru Mediafax,că din punct de vedere juridic nu are nicio legătură cu ONG-ul carea primit fonduri UE și la care consilier de proiect este soția sa,menționând că nu există conflict de interese, dar dacă va fiafectată imaginea PDL, demisionează.

„Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese,trebuie luată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel desubiect dezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului.Dacă este o problemă de moralitate și afectează partidul, îmi daudemisia fără discuții”, a spus Botiș.

El a precizat că asociația folosește cameră din imobilul în carelocuiește el în Bistrița, dar pentru acest lucru nu primește niciunban. Botiș a mai spus că asociația are un sediu care momentan esteocupat de niște utilaje și de aceea folosește temporar o încăperedin locuința sa pentru întâlniri.

„Din luna august (2010, n.r) cred că s-au mutat. Ocupă doar ocameră, în care se întâlnesc. Nu ne cer bani, nu am nicio treabă.Asociația este o inițiativă pe care am susținut-o de cand eram laAgenția pentru Ocuparea Forței de Muncă”, a spus ministrul.


Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiș a recunoscut, luniseara, că soția sa este angajată pe post de consilierîntr-o asociație care a obținut 500.000 de euro din fondurieuropene și guvernamentale. În plus, Asociația ParteneriatEuroactiv Bistrița are sediul chiar în casa ministrului dinBistrița.

Fondurile europene au fost aprobate de o autoritate aflată însubordinea Ministerului condus de Botiș. Proiectul prin carerespectiva asociație a primit bani a fost depus și aprobat în maipuțin de o luna, în timp ce Botiș era deja ministru. Reprezentantulasociației este fostul șef de cabinet parlamentar alministrului.

Ministrul a apărut în direct la RTV și a susținut ca nu arenicio legătură „directă” cu Asociația din Bistrița, dar arecunoscut că el a înființat asociația „prin 2005-2006” și că estegăzduită „fără a plăti niciun euro din fonduri europene” în casasa.

Botiș a mai declarat: „Aș putea să îmi dau demisia dacă este oproblemă de moralitate. Reflectez la demisie”

Potrivit www.timponline.ro, Asociația Parteneriat EuroactivBistrița are sediul pe strada Cloșca nr. 3 din Bistrița, adresă lacare locuiește și ministrul Ioan Botiș, conform site-uluiMinisterului Muncii. Asociația Parteneriat Euroactiv Bistrița arela dispoziție 2,13 milioane de lei (21 de miliarde pentru cei caremai au probleme cu banii vechi și noi) din care 1,9 milioane de leifonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de leibani de la bugetul național (circa 2 miliarde de lei vechi).

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop a încercat să calce cu mașina un bebeluș și era să-l omoare...
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
Surpriză la aterizarea lui Halep în Australia! O româncă i s-a alăturat Simonei și s-au...
S-a aflat adevărul! Motivul real pentru care Mario Iorgulescu a provocat accident odios din Bucureşti
Iohannis s-a vaccinat public la Spitalul Militar. Preşedintele dă startul etapei a doua a campaniei...
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Un cuplu de chinezi, asasinați într-o cameră de hotel. Imagini de pe camerele de supraveghere
EXCLUSIV! Un interlop a încercat să calce cu mașina un bebeluș și era să-l omoare...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
WhatsApp, decizie RADICALĂ după ce au pierdut clienți. Este anunțul momentului despre marea schimbare
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide