Ajutor pentru persoanele sărace din Ferentari: O baie publică și o spălătorie socială – FOTO

Redactor:
Nicolae Oprea
Primăria Sectorul 5 din Capitală a deschis, miercuri, o baie publică și o spălătorie socială în cartierul Ferentari. Proiectul este destinat persoanelor defavorizate, estimându-se că 4.500 de persoane vor avea la dispoziție 14 cabine de duș și 2.000 de oameni vor folosi cele 20 de mașini de spălat.

„După obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare desfășurării activității, miercuri, 15 mai 2019, baia publică și spălătoria socială situate în cartierul Ferentari din Sectorul 5 au devenit funcționale. (…) Proiectul este unul amplu, cu obiective care vizează nevoile și mediul de viață pentru menținerea, atât a unui nivel normal de igienă personală, cât și a unei stări de sănătate corespunzătoare a beneficiarilor, respectiv a persoanelor provenite din comunitatea defavorizată de la nivelul Sectorului 5″, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5, transmis miercuri.

Potrivit sursei citate, principalele obiective propuse în cadrul proiectului vizează îmbunătățirea condițiilor de igienă în comunitățile sărace, scăderea riscului de îmbolnăvire cauzat de lipsa de igienă personală, igienizarea hainelor, acordarea de sprijin pentru integrarea copiilor și prevenirea discriminării acestora în școli și grădinițe pe motiv de igienă precară.

„Grupul țintă (beneficiarii direcți ai proiectului) pentru Baia Publică Socială este estimat la un număr de 4.500 de beneficiari/ lună, având la dispoziție un număr de 14 cabine individuale de duș, care sunt adaptate și pot fi utilizate inclusiv de persoanele cu dizabilități”, se arată în comunicatul Primăriei.

spalatorie în ferentari

Reprezentanții primăriei mai spun că pentru Spălătoria Publică Socială, dotată cu un număr de 20 de mașini de spălat și 20 de uscătoare, dintre care 5 mașini de spălat și 5 uscătoare destinate hăinuțelor pentru copii, se estimează un număr de 2.000 de beneficiari/ lună de la nivelul comunității locale Sector 5 care provin din următoarele categorii sociale:

– persoanele aflate deja în evidențele D.G.A.S.P.C. Sector 5 ca titulare ale unor drepturi la diverse beneficii și/ sau servicii sociale, precum și membrii familiei acestora;

– persoanele care locuiesc în imobile care au fost debranșate de la rețeaua de furnizare a apei potabile;

– persoanele singure/ familiile aflate în situații de necesitate ca urmare a calamităților naturale sau incendiilor care au afectat imobile situate pe raza Sectorului 5;

– persoanele adulte fără adăpost care trăiesc pe raza Sectorului 5, dar nu beneficiază de serviciile oferite prin intermediul Locuinței Temporare pentru Persoanele Adulte fără Adăpost aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 5;

– persoanele aflate în situații de dificultate, în care, la un moment dat, pe parcursul ciclului de viață, din cauze socio-economice, de sănătate și/ sau care rezultă din mediul social de viață dezavantajat, și-au pierdut sau limitat propriile capacități de asigurare a igienei personale, cu condiția de a achita tariful social stabilit pentru acordarea serviciilor.

×
Inchide