ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de inundații pe râuri dintr-un județ. Până când este valabilă avertizarea

Redactor:
Corespondenti
ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de inundații pe râuri dintr-un județ. Până când este valabilă avertizarea
Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Harghita, valabilă până sâmbătă, la ora 03:00. Potrivit specialiștilor, din cauza precipitațiilor abundente se pot forma viituri, iar pe unele râuri vor fi depășite cotele de inundație.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din județul Harghita.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Avertizarea a intrat în vigoare vineri, la ora 19.30, și este valabilă până sâmbătă, la ora 3.00.

Tot până sâmbătă dimineața, mai sunt sub avertizare Cod galben de inundații râuri din județele Vrancea, Vaslui și Galați, iar alte râuri din Harghita, Bistrița-Năsăud, Caraș Severin, Gorj sunt, vineri, sub avertizare Cod galben până la ora 24.00.

Hidrologii au emis avertizări Cod galben și portocaliu și pentru Dunăre, urmând să fie afectate județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea.

×
Inchide