ALERTĂ NUCLEARĂ ÎN JAPONIA. Radioactivitate de ZECE MILIOANE DE ORI MAI MARE decât cea normală, la reactorul 2 de la Fukushima. Muncitorii au fost EVACUAȚI

Redactor:
Gândul
ALERTĂ NUCLEARĂ ÎN JAPONIA. Radioactivitate de ZECE MILIOANE DE ORI MAI MARE decât cea normală, la reactorul 2 de la Fukushima. Muncitorii au fost EVACUAȚI
Un nivel al radioactivității foarte ridicat, de zece milioane de ori mai mare decât cel normal, a fost descoperit duminică într-o cantitate de apă scursă din reactorul 2 al centralei nucleare Fukushima, determinând personalul să amâne operațiunile de pompare, a anunțat operatorul

Un nivel al radioactivității foarte ridicat, de zece milioane deori mai mare decât cel normal, a fost descoperit duminică într-ocantitate de apă scursă din reactorul 2 al centralei nucleareFukushima, determinând personalul să amâne operațiunile de pompare,a anunțat operatorul, citat de AFP. Muncitorii care încercau săîmpiedice topirea meizului au fost evacuați, transmite BBC.

Nivelul măsurat în eșantioane din această apă, găsită însubsolul sălii turbinei situată în spatele reactorului, este de1.000 de milisievert pe oră, a declarat pentru AFP un purtător decuvânt al societății Tokyo Electric Power (TEPCO).

„Această cifră este de zece milioane de ori mai mare decâtnivelul radioactivității apei care se găsește în general într-unreactor în stare bună”, a explicat el. Purtătorul de cuvânt aadăugat că acest lucru înseamnă că combustibilul din miezulreactorului a suferit probabil avarii în cursul unui debut defisiune, survenit imediat după seismul urmat de un tsunami la 11martie.

„Am detectat în eșantioane de apă niveluri ridicate de cesiu șialte substanțe care nu se găsesc în general în apa reactorului.Există o probabilitate foarte mare ca barele de combustibil să fifost avariate”, a precizat el.

Niveluri ale radioactivității de câteva sute de milisievert peoră au fost deja detectate în jurul reactoarelor avariate alecentralei, impunând evacuarea temporară a muncitorilor.

Trei muncitori, încălțați numai cu cizme de cauciuc, au fostcontaminați joi de o acumulare de apă puternic radioactivă, întimpul unei intervenții la turbina situată în spatele reactorului3, unde nivelul radiațiilor era de 180 de milisievert pe oră. Doiau fost spitalizați din cauza arsurilor suferite la picioare.

Aproximativ 500 de tehnicieni, pompieri și militari lucrează ziși noapte la Fukushima Daiichi pentru a reduce temperaturareactoarelor și pentru a încerca să restabilească circuitele derăcire ale centralei și a evita astfel o catastrofă nuclearămajoră. Ei folosesc tunuri de apă, pompe electrice și o pompă debeton echipată cu un braț articulat de 50 de metri, capabil sărefacă nivelul bazinelor de combustibil iradiat situate deasuprareactoarelor.

Ioana Bojan, [email protected]

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Andreea Bălan a recunoscut OFICIAL relaţia cu Tiberiu Argint. Se căsătoresc? „Plănuiesc..."
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Andreea Bălan a recunoscut OFICIAL relaţia cu Tiberiu Argint. Se căsătoresc? „Plănuiesc..."
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
ULTIMA ORĂ: Vine iarna! În ce zone apar lapovița și apoi NINSOAREA în România
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide