ANAF cerere poprire conturi Mihai Gâdea datorie Dan Voiculescu recuperare prejudiciu ICA

ANAF cerere poprire conturi Mihai Gâdea datorie Dan Voiculescu recuperare prejudiciu ICA
Mihai Gâdea spune că i-a achitat cash datoria lui Dan Voiculescu și cere judecătorilor să nu-i blocheze conturile

ANAF vrea să pună poprire pe conturile realizatorului tv, pentru că în declarațiile de avere ale lui Dan Voiculescu, în perioada în care era parlamentar, apărea un credit de 785.000 de lei, acordat în nume personal lui Mihai Gâdea. Acesta a restituit o parte din împrumut, iar în iulie 2012, mai era dator lui Voiculescu cu 695.000 lei. Pe 8 august 2014, Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

La termenul de luni, 25 iunie 2018, avocatul lui Gâdea a explicat că datoria a fost stinsă încă din mai 2014. El a depus o declarație semnată de creditorul Dan Voiculescu, dată în aprilie 2016 și un extras bancar, prin care prezentatorul de la Antene i-ar fi virat milionarului o tranșă în valoare de 305.000 lei.

Restul datoriei ar fi fost restituită în numerar. Avocatul a depus mai multe documente, date privind veniturile lui Gâdea și extragerile în numerar făcute la bancă, pentru a demonstra că afirmațiile sale sunt reale. „Conform legii, există o prezumție, în favoarea debitorului, că a fost restituită datoria”, a spus avocatul.

„Precizez ca, de-a lungul celor sase ani in care si eu am fost prieten cu Gâdea Emanuel Mihai, am constatat ca acesta este prieten foarte bun cu domnul Voiculescu. Acestia isi faceau concediile împreună, sărbătorile, fiind împreună la toate evenimentele importante din viața lor”, a declarat realizatorul tv Adrian Ursu, audiat ca martor în dosar. De-a lungul timpului, au existat suspiciuni că Voiculescu i-ar fi dat lui Gâdea banii drept primă pentru serviciile prestate. 

În februarie 208, Fiscul a cerut și poprirea conturilor deputatului Daniel Constantin, tot pentru recuperarea unei părți din prejudiciul constatat în Dosarul ICA. Motivul este asemănător ca în cazul lui Gâdea: între anii 2007-2008, Constantin a împrumutat de la Voiculescu suma de 295.000 de euro.

 

Inchide