Angajații Caselor de asigurări de sănătate, inclusiv ai CNAS, au oprit lucrul – UPDATE

Redactor:
Vlad Mironescu
Angajații Caselor de asigurări de sănătate, inclusiv ai CNAS, au oprit lucrul – UPDATE
Angajații Caselor de asigurări de sănătate, inclusiv cei ai CNAS, au oprit lucrul, joi, la ora 12.00, și au ieșit din birouri, rămând să protesteze pe holurile instituțiilor, în semn de solidaritate cu colegii lor din finanțe, muncă și administrație.

UPDATE:Angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor auîncetat lucrul

Aproape toți salariații Casei Județene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Bihor au încetat lucrul joi, în jurul orei 12.00, imediatdupă ce și-au primit salariile, și protestează în fața sediuluiinstituției, la ieșirea din Oradea spre Vama Borș. Potrivitpurtătorului de cuvânt al CJAS Bihor, Oana Giurcă, motivulprotestului, care este spontan, este că angajații nu au mai primitsporuri.

Angajații au încetat lucrul în jurul orei 12.00 și protesteazăîn fața sediului instituției de pe Calea Borșului, la ieșirea dinOradea spre Vama Borș.

„La protestul spontan participă 99 la sută din cei 70 deangajați ai instituției, iar activitatea a fost oprită aproapetotal. Se lucrează doar pentru a fi servite persoanele care dorescsă obțină dovada calității de asigurat, deoarece se pregătesc săplece la tratament în afara județului. Azi ( joi- n.r.) a fost zide salariu și am constatat că tăierile de salarii sunt mai mari de25 la sută. În plus, ne-au fost sistate stimulentele aferenteîncasărilor de contribuții la fondul de sănătate prin executărisilite, stimulente care erau de circa 300-400 de lei brut lunar”, adeclarat corespondentului MEDIAFAX Oana Giurcă.

La CJAS Bihor, media salariului lunar este de circa 800 de lei.”Avem 10 colegi care primesc sub 600 de lei pe lună, șase care iau700 de lei lunar, 27 primesc între 701 și 1.000 de lei, și tot 27primesc peste 1.000 de lei”, a adăugat Giurcă.(Departamentul Corespondenți,[email protected])


Angajații Caselor de asigurări de sănătate, inclusiv cei aiCNAS, au oprit lucrul, joi, la ora 12.00, și au ieșit din birouri,rămând să protesteze pe holurile instituțiilor, în semn desolidaritate cu colegii lor din finanțe, muncă șiadministrație.

„Suntem și noi solidari cu ceilalți protestatari. Și noi avem multeprobleme și nemulțumiri”, au declarat, pentru MEDIAFAX,reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate București.

Conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate discută, la oratransmiterii acestei știri, cu angajații, pentru a găsi soluțiiastfel încât asigurații să nu aibă de suferit, a declarat agențieiMEDIAFAX directorul CNAS, Dorin Ionescu.

„Acum, președintele CNAS, Lucian Duță, a coborât întreprotestatari, pentru a discuta cu ei. Trebuie să găsim soluțiipentru ca asigurații să nu aibă de suferit”, a mai spusIonescu.

Aproximativ 500 de angajați de la administrațiile financiare desector din Capitală și de la trezorerii protestează în fațaMinisterului Finanțelor Publice, aceștia alăturându-se, joidimineață, celor aproximativ 200 pe angajați ai instituției care deaproape 24 de ore protestează pe holurile instituției.

La București, angajații Casei de Pensii au oprit, joi dimineață,activitatea, însă aceștia au revenit la muncă după ce au discutatcu ministrul Muncii, Ioan Botiș.

Și angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței deMuncă și de la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de MuncăBucurești au oprit activitatea, joi, de la ora 9.00 și au ieșit peholurile instituției, cerând să primească drepturile salariale carele-au fost sistate. Reprezentanții acestora discută, la oratransmiterii acestei știri, cu ministrul Ioan Botiș.(Elvira Gheorghiță, [email protected])

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide