• Publicat:
Știri

ANSVSA a aplicat amenzi de 350 de mii de lei pe litoral. Neregulile găsite

ANSVSA a aplicat amenzi de 350 de mii de lei pe litoral. Neregulile găsite
Reprezentanții ANSVSA au realizat activități de control pe litoral în cadrul cărora au controlat peste 200 de unități alimentare. Acești au amendat 74 de dintre unitățile verificate cu peste 350 de mii de lei pentru nereguli de igienă, depozitare și etichetare.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 239 de unități alimentare.

Controalele au vizat 167 de unități de alimentație publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unități de procesare lapte și o unitate de produse congelate, potrivit unui comunicat ANSVSA remis luni, Mediafax.

În urma acestor controale s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenținerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 37 de unități, respectiv 13 restaurante, 6 unități tip fast – food, 6 unități tip bufet, 1 rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie și 1 unitate procesare lapte, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei.

Totodată, au fost emise două Ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de procesare lapte și o unitate tip fast-food.

Inchide