Anthony Bourdain, realizatorul emisiunii „No Reservations” de la Travel Channel: „Pot să mă întorc din România și să zic – uite ce circ AU PUS ÎN SCENĂ pentru noi” VIDEO

Redactor:
Gândul
Anthony Bourdain, realizatorul emisiunii „No Reservations” de la Travel Channel: „Pot să mă întorc din România și să zic – uite ce circ AU PUS ÎN SCENĂ pentru noi” VIDEO
România i-a lăsat realizatorului de la Travel Channel o amintire neplăcută

Celebrul bucătar și realizator tv american Anthony Bourdain vorbește, într-un interviu pentru revista americană Playboy și publicat în ediția românească din decembrie, despre experiențele pe care le-a trăit în diversele țări în care a călătorit pentru a-și filma emisiunea „No Reservations”, dar și despre cum și-a depășit dependența de heroină și cocaină.

În 2008, Bourdain a ironizat dur experiența trăită drept călător în România, într-un episod al emisiunii difuzat de Travel Channel. Atunci, a ieșit la iveală faptul că Ministerul Turismului, condus la acea vreme de liberalul Ovidiu Ioan Silaghi, a pus la cale mai multe „evenimente” care să facă bine imaginii țării și pe care Bourdain urma să le folosească în documentarul său. Autoritățile române au cheltuit 20.000 de dolari cu emisiunea lui Bourdain.

De asemenea, producătorii emisiunii au acceptat următorul troc: să nu filmeze șatre sau comunități de țigani din România, iar în schimb autoritățile române să le asigure costuri reduse la cazare și la transport. Cu toate aranjamentele, filmul final a constat într-o serie de ironii și glume usturătoare la adresa diverselor locuri și obiceiuri cu care echipa lui Bourdain a avut de-a face în România.

Acum, amintindu-și acele momente, Bourdain pare să nu regrete nimic și spune că de multe ori puterea dintr-o țară încearcă să-i influențeze showul. Nu le iese însă mereu.

Eu mă întorc în America, unde pot să spun ce vrea mușchiul meu. Pot să spun ‘Uite ce căcănari sunt ăia!’. Pot să mă întorc din România și să zic ‘Uite ce circ au pus în scenă pentru noi’. Deci da, uneori puterea dintr-o țară încearcă să ne arate doar ce vor ei să vedem, dar uneori riscă și ne lasă mână liberă, sperând că n-o să le-o tragem”, spune Anthony Bourdain, în interviul publicat de Playboy.

În 2008, a ieșit la iveală aranjamentul dintre producătorii de la Zero Point Zero Production, care fac emisiunea „No Reservations”, și Ministerul Turismului din România.

Spectacolul de muzică țigănească de la Jariștea ar trebui să fie suficient. Orice alt aspect referitor la țigani ar putea face rău imaginii României. Este un subiect foarte sensibil și care nu este perceput cum trebuie (…). Nu încercăm sa ne amestecăm în planurile voastre, ci doar să evităm o situație nedorită. România are atât de multe de oferit, iar a ne concentra prea mult pe comunitățile de țigani va trimite telespectatorilor idei greșite. Mari comunități de țigani sunt peste tot în Europa, inclusiv în Spania, Franța, Italia, Slovacia sau Ungaria. De ce să asociem România cu comunitățile de țigani?”, scria într-un e-mail trimis de Ministerul Turismului echipei lui Bourdain.

Acordul producătorilor să facă pe plac autorităților de la București apare într-un alt e-mail dat publicității.

De bunăvoie sunt de acord să scot din program șatra de țigani, iar în schimb, Biroul de Turism al României va trebui să faca cele mai bune eforturi pentru a ne ajuta cu o reducere a costurilor de cazare și cu mijloacele de transport. (…) Trebuie să fie clar că din acest punct înainte nimeni nu va îndruma editorial echipa mea în legătură cu unde anume să filmeze”.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide