„Antonie, ai s-o pățești! Băsescu e asiatic. Îi vrea pe toți, în patru labe”

„Antonie, ai s-o pățești! Băsescu e asiatic. Îi vrea pe toți, în patru labe”
Coborât de pe scena lui Băsescu în campania electorală, Mircea Dinescu își amintește de cuvintele pe care i le-a spus atunci lui Antonie Solomon: "Băsescu e asiatic. Îi vrea pe toți, în patru labe, în jurul lui. Se leapădă repede de oameni"

Primarii marilor orașe au intrat în „lucru” la DNA. În diviziadosarelor aflate sub observație, PD-L și PSD merg cap la cap.Diferență este că primarii social-democrați Radu Mazăre(Constanța), Gheorghe Nichita (Iași) și Tudor Pendiuc (Pitești) seaflă, încă, în faza cercetărilor, pe când echipa PD-L, Mircia Gutău(Râmnicu Vâlcea), Antonie Solomon (Craiova) și Ghorghe Falcă (Arad)este aproape decimată. Singurul neplimbat pe la DNA cu cătușele lamâini este finul președintelui Băsescu, arădeanul Falcă, în timpce, din tabăra PSD, Dumitru Sechelariu este singurul care a trecutprin arest.

După arestarea edilului vâlcean, Mircia Gutău, a venit rândulprimarului Craiovei, Antonie Solomon să plece de la DNA, încătușat,direct în arest. Și asta la numai două luni de la memorabilul atacdat împotriva lui Mircea Dinescu, în campania electorală, atuncicând lupta, umăr la umăr, alături de Traian Băsescu, în Bănie,pentru un nou mandat la Cotroceni. Solomon îl amenința atunci peDinescu că o să-l trimită în exil, pe malul drept al Dunării, „dacănu va avea un alt comportament”. „Cine nu e cu noi, e împotrivanoastră! Iar cine e împotriva noastră, n-are ce căuta în satul, înorașul, în țara asta!” spunea atunci, Solomon. După Dinescu, avenit rândul lui Adrian Mititelu, patronul Universității Craiova,să fie „exilat”, tot pe motiv că nu e cu primarul.

Iată ce spun astăzi cei doi alungați, când Solomonpărăsește scena în cătușe.

• Dinescu:”Am avut o stare destul de ciudată când l-am văzut încătușe”

„Eu i-am spus lui Solomon când l-am văzut cum se aruncă cucapu-n jos: «Antonie, ai s-o pățești. Băsescu e asiatic. Îi vrea petoți, în patru labe, în jurul lui. Se leapădă repede de oameni». Num-a crezut”, a declarat Dinescu pentru Gândul. El a mai spus că aavut „o stare ciudată” atunci când l-a văzut pe Solomon încătușat,după ce, cu două zile în urmă, prezida o manifestare culturală,dedicată lui Marin Sorescu. „Nu mă bucură răul nimănui. Și, peurmă, oricât de tare m-aș fi răcit eu de Solomon, un astfel despectacol îmi repugnă. Astea sunt coji de semințe prăjite scuipateîn ochii noștri”.

• Mititelu:”E o coincidență divină”

Finanțatorul Universității Craiova spune că nu el a sifonat laDNA, dar că arestarea lui Solomon „este o coincidență divină”, dupăcum a declarat pentru Realitatea TV. „Eu nu am declarat ceva,împotriva lui Solomon la DNA. Au înregistrat ei o convorbire, acumpatru ani, pe care am avut-o cu Penescu. Eu i-am vândut atunci luiPenescu un teren. Dar ceea ce s-a întâmplat e o coincidențădivină”.

Anastase și Macovei vor excluderea lui Solomon dinPD-L

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, este depărere că Antonie Solomon trebuie exclus din partid, așa cumprevede statutul PDL. „Când statutul partidului are prevederi clarenici nu mai e nevoie să supunem la vot excluderea domnului Solomon.Procedura prevede excluderea din partid în astfel de cazuri. Cazuldumnealui va fi discutat în Biroul Permanent de luni și așteptămpropunerea care trebuie să vină din partea comisiei de etică șilitigii”, a declarat Anastase pentru Gândul. De aceeași părere esteși eurodeputatul Monica Macovei, care a declarat la Realitatea FMcă Solomon treuie exclus din partid cât mai curând cu putință. Dealtfel, Macovei a propus o modificare a statutului partidului,astfel încât în momentul în care unul dintre membrii este arestatpreventiv sau trimis în judecată, să fie automat exclus din partid.Președintele Comisiei de Etică a PD-L, Marian Jean Marinescu, este,însă, mai rezervat și spune că nu poate demara nicio procedură deexcludere, aceasta urmând să vină din partea organizației locale decare aparține Solomon. „Dacă organizația locală nu va cereexcluderea lui Solomon, însă acesta va fi condamnat, atunciconducerea partidului îl poate exclude automat prin deciziaBiroului Permanent Național. Oricum, cazul trebuie discutat lanivelul conducerii partidului, comisia de etică se ocupă doar decazurile în care apar divergențe în interiorul PD-L”, a explicatMarinescu pentru Gândul.

INFO
Cartofii fierbinbți ai PD-L: Solomon, după cazurile Falcă șiGutău

• Primarul Aradului,Gheorghe Falcă, are un proces pe rol pentru fapte de corupție.Finul reședintelui Traian Băsescu și totodată, vicepreședintelePD-L, a fost trimis în judecată, în toamna anului 2007, fiindacuzat de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselorpublice. Primarul Aradului s-ar fi ales, în schimbul unor favoruri,cu un imobil, prin intermendiul unui schimb de locuințe. De atunci,procesul merge din amânare în amânare, iar Falcă nu are niciun felde probleme în partid.

• Dacă, în cazul luiGheorghe Falcă nu a fost emisă o hotărâre definitivă, primarulmunicipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost condamnat, înurmă cu o lună, la trei ani și jumătate de închisoare. Obiectuldosarului: tot luare de mită, conform celor stabilite de cătreprocurori. Cu toate acestea, deși pe 28 ianuarie, Boc anunța „cudurere în suflet” că trebuie să fie „rece și lucid” și să-l excludăpe Gutău din partid, în 10 februarie, liderul PD-L s-a răzgânditsusținând că „nu pățește nimeni nimic dacă mai așteptăm” încă douăluni, pe motiv că a apărut o contestație în anulare.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
Pepe, mesaj dur pentru Raluca! Nu i-a mai păsat de nimeni: 'Când știu că iubești...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Boala care va ucide mai multe persoane decât Covid-19. Avertismentul OMS
Pepe, mesaj dur pentru Raluca! Nu i-a mai păsat de nimeni: 'Când știu că iubești...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOC! Armata chineză, pregătită de luptă! Noua armă MORTALĂ va distruge tot în jurul ei....
ATENȚIE! Anunțul zilei de la Banca Transilvania. Toți clienții trebuie să afle URGENT!
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Florin Pastramă, probleme serioase de sănătate. Ce spune Brigitte despre medicul care nu s-a ocupat...
×
Inchide