Au început înscrierile pentru pelerinii care vor să-l vadă pe Papa Francisc la București

Au început înscrierile pentru pelerinii care vor să-l vadă pe Papa Francisc la București
Publicat: 29/03/2019, 13:22

„Sfântul Părinte vine într-o vizită apostolică în țara noastră. Vine să viziteze o biserică locală, de ambele rituri. Și cum biserica mamă a Arhidiecezei Romano-Catolice de București este Catedrala Sfântul Iosif, Sfântul Părinte va celebra Sfânta Liturghie aici. Cu această ocazie ne va întâlni, ne va cunoaște, se va ruga cu noi și pentru noi, va predica cuvântul lui Dumnezeu”, a precizat, vineri, părintele Daniel Bulai, reprezentant al Bisericii Catolice.

Potrivit acestuia, în ziua de 31 mai, pelerinii vor avea timp suficient să-și găsească poarta de intrare și sectorul unde sunt repartizați.

„Vor avea ocazia să participe la un program comun, transmis pe ecranele montate pe străzile din vecinătatea Catedralei (…) Va fi un timp de așteptare a Sfântului Părinte Papa Francisc, apoi Sfântul Părinte îi va saluta pe toți credincioșii care vor fi pe străzile din vecinătatea Catedralei din papa-mobil. Pe toate străzile va fi un culoar, binedeterminat, pe unde va trece Sfâtul Părinte pentru a-i saluta pe cei prezenți. Spre seară, Sfântul Părinte va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în limba latină. Predica Papei va fi în limba italiană și va fi tradusă în limba română”, mai susține părintele Bulai.

Potrivit reprezentanților Bisericii Catolice, cei care vor să fie prezenți pe străduțele din jurul catedralei, acolo unde se va oficia slujba și pe unde Papa va trece cu papa-mobilul, trebuie să se înscrie, până pe data de 30 aprilie, pe site-ul www.inscrieri.papalabucuresti.ro, acolo unde trebuie completate datele personale. Aceste înscrieri se fac din raționamente de securitate, iar cei care nu se descurcă din punct de vedere tehnic pentru a completa datele, pot suna la un număr de telefon afișat pe site și vor primi suport tehnic. Pelerinii vor primi, după înscriere, bilete pe baza cărora vor avea acces în sectoarele de lângă catedrală.

În catedrală, potrivit reprezentanților Bisericii Catolice, vor intra 1.000 de persoane, în mare parte din rândul clericilor și reprezentanți ai delegațiilor.

Biserica Catolică estimează un număr de 20.000 de pelerini care vor participa la Liturghia de pe 31 mai și se are în vedere și o altă locație pentru desfășurarea acestui eveniment, în cazul în care instituțiile ce vor asigura securitatea vor recomanda o altă locație.

Biserica Catolică din România a anunțat, recent, și programul Papei Francisc în vizita din România, care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

„Vineri, 31 mai 2019, în jurul orei 08:00, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre București, iar în jurul orei 11:30 va sosi pe Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni din București, unde va avea loc primirea oficială, urmată apoi de ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni”, a precizat, luni, părintele Wilhelm Dancă, reprezentant la Bisericii Catolice.
Potrivit programului, la Cotroceni, Papa Francisc va avea o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis, urmată apoi de o întâlnire cu premierul României, care va avea loc tot la Palatul Cotroceni.

În jurul orei 15:45, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei.

Tot în prima zi a vizitei, Papa va merge și la noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ține Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din București.

În ziua de sâmbătă, 1 iunie, Papa va pleca cu avionul spre Bacău, apoi va ține Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Șumuleu – Ciuc. De aici, Papa Francisc va fi transportat cu elicopterul la Iași, unde, în jurul orei 17:25 va vizita Catedrala catolică din Iași. Apoi, va avea o întâlnire cu tinerii și cu familiile pe platforma din fața Palatului Culturii din Iași. În jurul orei 19, Sanctitatea Sa va pleca spre București, cu avionul.

În ziua de duminică, potrivit programului, Papa Francisc va decola spre Sibiu și va fi transferat cu elicopterul la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertății la Blaj.

Papa va pleca din România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.

Potrivit reprezentanților Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopți petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunțiatura Apostolică din București, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat și Papa Ioan Paul al II-lea.

În ceea ce privește Liturghia de vineri seară din București, de la Catedrala Sfântul Iosif, sunt așteptați cel puțin 20.000 de credincioși, iar pe străzile din jurul catedralei ar putea fi montate ecrane pe care se va putea urmări slujba oficiată de Suveranul Pontif. De asemenea, reprezentanții Bisericii Catolice susțin că Suveranul Pontif se va deplasa pe străzile din apropierea Catedralei Sfântul Iosif cu papa-mobilul.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia