AURA României

Publicat: 23/01/2014, 10:45
Actualizat: 30/07/2014, 21:37

Studenta Aura Ion s-a prăbușit cu avionul de la 2.000 de metri altitudine, dar a murit de frig, cu lacrimile înghețate pe obraz, la 23 de ani, alături de pilotul Adrian Iovan. O moarte provocată probabil și de întârzierea echipelor de salvare la față locului, pentru că timp de aproape șapte ore nimeni nu au putut să găsească micul avion și cele șapte suflete aflate în el.

Sursă foto: Facebook

Aura Ion, discretă și pasionată de profesia aleasă, a devenit un fenomen, stârnind reacții pe rețelele de socializare. Dăruirea ei, tinerețea, dar și împrejurările tragice în care și-a pierdut viața au îndoliat o Românie întreagă și au adus-o pe tânara caracterizată de toți drept „un copil cuminte” în atenția concetățenilor ei.

Facebook-ul a explodat

Chiar dacă profilul ei de Facebook a fost șters în cursul zilei de miercuri, Aura trăiește pe rețeaua de socializare.

La câteva ore de la anunțarea dispariției sale în accidentul din Apuseni, o parte dintre cunoscuții studentei la Medicină și-au schimbat poza de profil de pe Facebook, înlocuind-o cu un patrat negru, în semn de doliu. Câteva ore mai târziu, gestul avea să fie preluat de zeci de necunoscuți care au dorit să-i aducă astfel un omagiu unei fete care, din pasiune pentru profesia aleasă, avea să își piardă viața într-o misiune de salvare.

Rapid au fost create și două pagini în memoria medicinistei, Respect Aura Ion, care a strâns peste 50.000 de aprecieri și „RIP Aura Ion”, pagină urmărită de peste 7.500 de persoane.

Sursă foto: Facebook

Dar cine este Aura Ion? O tânără care a ales în urmă cu cinci ani cariera de medic militar. „Dintotdeauna i-a plăcut medicina. A dorit să ajute foarte multă lume și i s-a părut că Academia militară de Medicină este cea mai potrivită alegere pentru ea”, mărturisește fratele Aurei, Victor Alexandru.

Așa că s-a pregătit intens, povestesc profesorii și cunoscuții, în vreme ce colegii de facultate o descriu drept „interesantă și plăcută”. „O mână de om care nu trecea neobservată, reușind să impresioneze de la prima întâlnire”.

Pentru familie însă, Aura rămâne „inteligentă, impunătoare și autoritară, dar în același timp blândă și bună”. Astfel o descrie fratele ei mai mic, în vârstă de 17 ani, în vreme ce dascălii au văzut în ea „o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România”. „Și-a dorit încă din copilărie să învețe și să practice profesia de medic și, mai târziu, să îmbrace haina militară”, spune colonelul Dragoș Cuzino.

„Și, ca o dovadă a faptului că a fost o studentă strălucită, o studentă devotată, care învăța, iată se afla împreună cu unii dintre cei mai buni medici din România, în acest echipaj medical și a fost implicată în tragedia în urma căreia și-a pierdut viața”, explică comandantul Institutului Medico-Militar prezența Aurei în avionul în care aceasta avea să își piardă viața.

Acesta era a doua ei participare la o misiune de prelevare de organe și, la fel ca prima dată, Aura a participat fără să ezite. „Nu a dat niciun semn de frică”, povestește fratele fetei, Victor Alexandru. Spune cu mândrie că părinții lui și-au dorit un medic în familie, iar Aura părea că le împlinește visul.

Tânăra s-a dedicat profesiei prin voluntariat, spun cunoscuții care o descriu drept o prezență discretă, o fată căreia nu i-ar fi plăcut deloc vâlva creată în ultimele ore în jurul numelui ei. „Nimic din ce se întâmplă nu o caracteriza pe ea”, cred colegii, care atenționează că în locul Aurei putea fi oricine – fie el student sau rezident. „Sunt tot studentă la Medicină, sunt anul IV, mă gândesc că oricare dintre noi putea să fie în locul ei și ce s-a întâmplat trebuie să ne facă pe noi să fim altfel. (…) Pentru că e foarte mult orgoliu, peste tot, să nu mai fie așa, să fim o echipă. Trebuie să ne ajutăm între noi ca să putem să ajutăm mai departe”.

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Aura Ion a fost originară din Merișani, județul Teleorman, și a crescut într-o familie cu patru copii. Două dintre surorile ei au optat pentru facultatea de Arte, în vreme ce ea și-a dorit de mică să devină medic.

A ales haina militară și a fost admisă la Institutul Medico-Militar București. Din devotament și pasiune pentru profesia de medic, a petrecut un an într-o unitate militară pentru a se acomoda mai bine cu rigorile domeniului pentru care a optat. Nu era forțată să facă această alegere, având în vedere că avea locuință în București, spun apropiați ai tinerei pentru gândul.

Sursă foto: Facebook

Moartea Aurei Ion a emoționat o întreagă Românie, sute de persoane exprimându-și susținerea față de familia studentei. Mai mult, în memoria acesteia au fost lăsate o serie de mesaje – fie pe internet, fie la Capela militară de la Ghencea, acolo unde a fost depus trupul studentei.

„S-a jertfit pentru o cauză. O cauză pe care mulți dintre noi nu o vor face niciodată. Ar fi bine să nu o uităm niciodată. Oare vom fi în stare? DUMNEZEU SĂ O IERTE!”

„Te-ai născut într-o țară care nu te merită. Ți-au răsplătit sacrificiul de tânăr voluntar în slujba vieții, lăsându-te să te stingi pe-un vârf de munte rece. Lacrimile de pe obrazul tău, boabe înghețate de rouă, rămân diamantele noastre de preț! Ne-ai dat cea mai înalta pildă de sacrificiu. Cred că mântuirea acestei țări va veni numai de la tineri că ține. Te vom iubi mereu. Dumnezeu să te binecuvânteze și să te primească în cetele lui de îngeri inocenți!”, este doar unul dintre mesajele de pe pagina dedicată Aurei Ion.

„Nu sunt cuvinte de atenua durerea și a consola părinții unei brave studente, când moartea a răpit – o prea devreme. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet plăpând și prea tânăr!”

Aura Ion a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent de către Ministrul Apărării. Va fi înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea 3. Familia fetei mai are o dorință – să existe investiții în sănătate. „După ce avionul s-a prăbușit, Aura a suferit 6 ore. Am vrea ca pe viitor să nu se mai întâmple asemenea accidente, să se tragă o linie, să se investească mai mult în medicină”, spune cu tristețe Ion Victor Alexandru.

Sursă foto: Facebook

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...