AVERTISMENT. Medic din Wuhan, despre coronavirus: „Dacă îți curge nasul și ai secreții…”

Redactor:
Gândul
AVERTISMENT. Medic din Wuhan, despre coronavirus: „Dacă îți curge nasul și ai secreții…”
Coronavirus

Un medic din Wuhan, considerat punctul de plecare pentru coronavirus, avertizează asupra pericolului virusului ucigaș.

„Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nasul curgător. Acesta este cel mai simplu mod de a identifica. Vă rugăm să spuneți prietenilor dvs că dacă știți mai multe despre cunoștințe medicale, veți avea mai multă conștientizare a prevenirii”, a declarat medicul, potrivit avantaje.ro.

Virusul COVID-19 nu este rezistent la căldură și va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade Celsius. În consecință, trebuie să bem apă fierbinte.

Virusul poate fi filtrat de o mască normală. Când apare pe suprafață metalică, acesta rezistă undeva la 12 ore. Virusul rămâne activ 6-12 ore pe țesătură.

COVID este „ucis” de detergent și dezinfectant.

Cum ne putem proteja? Trebuie să ne spălăm frecvent pe mâini. Virusul poate trăi pe mâini 5-10 minute, în care poate fi transmis mai departe!

În afara spălatului de mâini, puteți face gargară cu o substanță specială de la farmacie, pentru a elimina la minimum germenii în timp ce se află în gât, înainte să ajungă în plămâni!

×

Urmăriți Gândul LIVE Zi decisivă pentru Legea izolării și carantinei! Proiectul inițiat de guvern intră la vot în parlament. Ședința se anunță una cu scântei, deoarece puterea și opoziția NU s-au inteles! https://bit.ly/3fbsRNm Florin Roman, deputat PNL, Adrian Țuțuianu, senator Pro România și Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 9 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide