Corespondenti
11.04.2019
Știri

Avertizare cod galben de inundații locale și viituri, în Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș

Avertizare cod galben de inundații locale și viituri, în Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș
Hidrologii au emis o nouă avertizare cod galben de inundații locale și viituri care vizează râuri mici din județele Caraș-Severin și Mehedinți. De altfel, joi după-amiază mai multe străzi din orașul Caransebeș, județul Caraș-Severin, au fost inundate după o ploaie torențială.

Hidrologii au emis încă o avertizare cod galben de inundații locale și viituri care vizează râuri mici din județele Caraș-Severin și Mehedinți, valabilă începând de joi de la ora 19.50 până vineri la ora 9.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Nera – afluenți aferenți sectorului aval confluență Miniș (județul Caraș-Severin), Dunăre – afluenți mici aferenți sectorului aval Baziaș – amonte Orșova (județele Caraș-Severin și Mehedinți).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râurile mici din bazinul hidrografic Dunăre – afluenți aferenți sectorului aval Baziaș – amonte Drencova.

Avertizarea cod galben este în vigoare începând de joi de la ora 19.50 până vineri la ora 9.00.

De altfel, o ploaie torențială a inundat, joi după-amiază, în orașul Caransebeș, mai multe străzi, după ce sistemele de canalizare nu au făcut față cantității mari de precipitații.

Pe strada Dâlmei, circulația s-a desfășurat cu dificultate, pentru că nivelul apei pe carosabil, în unele locuri, a depășit 30 de centimetri.

Anterior, hidrologii emiseseră o avertizare cod galben de inundații locale și viituri care vizează râuri mici din județele Caraș-Severin și Timiș, valabilă începând de joi de la ora 17.20 până vineri la ora 9.00.

 

Inchide