• Publicat:
Știri

Avertizare de călătorie de la MAE pentru Croația: Intensificarea circulației rutiere în luna august / Probleme și la Barcelona: Grevă generală, vineri, pe Aeroportul El-Prat

Avertizare de călătorie de la MAE pentru Croația: Intensificarea circulației rutiere în luna august / Probleme și la Barcelona: Grevă generală, vineri, pe Aeroportul El-Prat
MAE atenționează pe cei care călătoresc în Croația că, din cauza vârfului de sezon estival, în luna august, circulația rutieră se intensifică pe autostrăzile A1 Zagreb - Split - Dubrovnik și A6 Zagreb - Rijeka, A3 Bregana - Lipovac. Pot avea loc blocaje în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, din cauza vârfului de sezon estival, pe durata lunii august 2019, circulația rutieră se intensifică, cu predilecție pe autostrăzile A1 Zagreb – Split – Dubrovnik și A6 Zagreb – Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana – Lipovac, care este ruta de tranzit între Slovenia și Serbia. Pe cale de consecință, pot avea loc blocaje, în special în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pe zeci de kilometri”, arată un comunicat al MAE, remis, miercuri, MEDIAFAX.

Ministerul transmite că este posibilă prelungirea semnificativă a timpilor de așteptare la frontiere, în special la punctele de trecere a frontierei Croația – Slovenia (Bregana) și Croația – Serbia (Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana – Zagreb – Belgrad.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate – http://www.portauthority.hr și a Agenției Croate de Aviație Civilă – http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660; +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Atenționare de călătorie pentru Barcelona: Grevă generală, vineri, pe Aeroportul El-Prat

MAE atenționează pe cei care tranzitează sau doresc să călătorească în Spania, că, în conformitate cu informațiile publicate în mass-media locală, vineri se va declanșa o grevă generală pe aeroportul El-Prat din Barcelona. MAE recomandă contactarea operatorilor privind modificările orelor de zbor.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, că, în conformitate cu informațiile publicate în mass-media locală, în data de 9 august 2019, se va declanșa o grevă generală pe aeroportul El-Prat din Barcelona. Protestul este derulat de personalul care efectuează controlul de securitate, alături de personalul de la sol al companiei «Iberia». Având în vedere posibile întârzieri la controlul de securitate și în privința curselor interne și externe, în special cele asigurate de «Iberia», se recomandă cetățenilor români contactarea operatorilor și informarea din timp asupra modificărilor orarelor de zbor”, arată un comunicat al MAE remis, miercuri, MEDIAFAX.

Ministerul transmite că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro, http://barcelona.mae.ro, http://bilbao.mae.ro; http://sevilla.mae.ro; http://ciudadreal.mae.ro, http://castellon.mae.ro; http://zaragoza.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Inchide